Οι Γάτες χορεύουν με τη Βέμπο στο Badminton

25.09.2013
Απρόσμενες καλλιτεχνικές συναντήσεις θα λάβουν χώρα φέτος στο θέατρο Badminton στις 14 παραγωγές που θα δούμε φέτος.

Απρόσμενες καλλιτεχνικές συναντήσεις θα λάβουν χώρα φέτος στο θέατρο Badminton στις 14 παραγωγές που θα δούμε φέτος.

H Μαρινέλλα «συναντιέται» με τη Σοφία Βέμπο σε ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο σε κείμενα και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Μετά τη θρυλική Λιλιπούπολη, η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου συνεργάζονται και μας προσφέρουν αυτή τη φορά μία θεατρική παράσταση που θα γράψει τη δική της ιστορία.

Αυτήν την περίοδο ο Γιώργος Καπουτζίδης μεταφράζει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Priscilla-Η Βασίλισσα της Ερήμου» που θα ανέβει στο Badminton τον Απρίλιο του 2014. Λίγο πριν, τον Φεβρουάριο θα απολαύσουμε το CATS!, το μυθικό μιούζικαλ την παράσταση που εδώ και τριάντα χρόνια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε όλον τον κόσμο.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον φαίνεται το «Dialogue in the Dark», μία πρωτοποριακή παράσταση που μάς εισάγει σε έναν κόσμο χωρίς φως. Σ΄αυτην οι ρόλοι αντιστρέφονται: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης.

Κλασικό μπαλέτο θα απολαύσουμε με τη «Λίμνη των κύκνων» και τον «Δον Κιχώτη» από το «Grigorovich Ballet Theatre of Russia», τον «Καρυοθραύστη» από το «Latvian National Opera Ballet» και την «Giselle» από το «The Yacobson Ballet». Τέλος, έρχονται και πάλι το «Gala flamenca» και τα «100 τσιγγάνικα βιολιά».

Παράλληλα, σε επανάληψη θα δούμε την επιτυχημένη παραγωγή «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου...» που επιστρέφει στο Μπάντμιντον (με τον Θέμη Πάνου να αντικαθιστά τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του Γιώργου Θεοδωράκη), το «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» με τον Γιάννη Στάνκογλου για τους μικρούς θεατρόφιλους και το «Θα σε πάρω να φύγουμε», το αφιέρωμα στην αθηναϊκή επιθεώρηση.

Τέλος, να σημειωθεί πως ανοίγει το «Badminton Loft», ένας νέος χώρος που θα φιλοξενηθούν αρχικά τρεις παραγωγές: «Ο Αλέκος βγήκε από τον Παράδεισο» του Δημήτρη Μαλισσόβα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου. «Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα για να φορέσω» της Αννας Χατζησοφιά, μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία.

Και το «(Δε) Σε θέλω» του Μίνου Θεοχάρη, μια ποπ ρομαντική κομεντί, όπου παρακολουθούμε τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα.

Γ.Ο