«Ανασφάλλω»: μια σπουδή για την αναγνώριση του εαυτού

24.10.2013
Μια παράσταση που καταπιάνεται με καίρια υπαρξιακά ζητήματα όπως: η απόρριψη, η προσωπική ανεπάρκεια, η επιβεβαίωση και η αναγνώριση του εαυτού μας μέσα από τα μάτια των άλλων, και μέσα από το πρίσμα των κοινωνικών αναταραχών.

Η ομάδα χορού Load παρουσιάζει μία ανανεωμένη επανεκτέλεση του έργου «Ανασφάλλω» σε σύλληψη-σκηνοθεσία- χορογραφία του Τάσου Μπεκιάρη. Ο στόχος του «Ανασφάλλω» revised είναι να αφυπνίσει υποσυνείδητα το θεατή ώστε να αναγνωρίζεται η έννοια της ανασφάλειας στο κοινωνικό περιβάλλον και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η παράσταση καταπιάνεται με καίρια υπαρξιακά ζητήματα όπως: η απόρριψη, η προσωπική ανεπάρκεια, η επιβεβαίωση και η αναγνώριση του εαυτού μας μέσα από τα μάτια των άλλων, και μέσα από το πρίσμα των κοινωνικών αναταραχών.

Επτά προσωπικότητες τολμούν να απογυμνωθούν μπροστά στον «καθρέφτη» τους, να αποδεχθούν τον πραγματικό τους εαυτό και να μετουσιώσουν τις ανθρώπινες αδυναμίες τους σε έκφραση και κίνηση.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 16 ετών...

Συντελεστές
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Μουσική επιμέλεια: Τάσος Μπεκιάρης
Σενάριο: Χριστίνα Μητροπούλου
Επιμέλεια κοστουμιών: LOAD
Σχεδιασμός φώτων: Χριστίνα Καμμά
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης, Πέτρος Σοφικίτης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βιβή Βασδέκη
Επεξεργασία ήχου: Μανώλης Μαυροειδής
Graphic designer: Γιούλη Γκέκη
Βοηθός Χορογράφου: Κατερίνα Τσαγκάρη
Social media: Ελευθερία Μοναστηράκη

Ερμηνεύουν
Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γαλήνη Γυρτάτου, Χριστίνα Μητροπούλου, Δάφνη Μπέκερ, Τάσος Μπεκιάρης, Αγγέλα Πατσέλη, Θεμιστοκλής Παυλής, Πάνος Τρουμπουνέλης

Απαγγέλει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Info:

«Ανασφάλλω» revised του Τάσου Μπεκιάρη
Oμάδα χορού LOAD
Κυριακή 3, Δευτέρα 4, & Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00

ANA-ΣΦAΛΛΩ:
1. Ανεγείρομαι εκ πτώσεως. 2. Αναρρωνύω (αναρρώνω).
3. Eπί Γυναικών: Παρεκτρέπομαι.

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 45’
Τιμές εισιτηρίων: 12€
8€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) /ΑμΕΑ / Άνω των 65
5€ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ

facebook.com/ loadancecompany
twitter.com/LoadDance

-------------------------------------------------

Η ομάδα χορού Load δημιουργήθηκε το 2012 από τον Τάσο Μπεκιάρη. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την έννοια της λέξης χοροθέατρο από μια διαφορετική σκοπιά έχοντας ως βασικό μοχλό την αφηγηματικότητα της κίνησης και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή στο θεατή. Καταπιάνεται με έννοιες της καθημερινότητας που προέρχονται από την παρατήρηση του συνόλου, αλλά και του καθένα ξεχωριστά, χωρίς απαραίτητο σκοπό την «κάθαρση», αλλά περισσότερο ελπίζοντας στην αφύπνιση σκέψεων και προβληματισμών.
Η πρώτη εκδοχή του έργου «Ανασφάλλω» παρουσιάστηκε στο θέατρο "Αργώ" τον Ιούνιο του 2013.