Νέοι, γυμνοί με ... άποψη

30.10.2013
Εκατοντάδες φωτογραφίες νεαρών ανθρώπων που ποζάρουν, όπως τους γέννησε η μαμά τους συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τεράστιο κολάζ. Ο λόγος για τη νέα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Yearbook» του Ράιαν ΜακΓκίνλει (Ryan McGinley) που παρουσιάζεται Ratio 3 Gallery στο Σαν Φρανζίσκο. Θα σκεφτεί κανείς ότι το concept το έχουμε ξανασυναντήσει πολλάκις – τουλάχιστον, δηλαδή άνετοι και εναλλακτικοί νεολαίοι που νιώθουν τέλεια με το σώμα τους και τις ατέλειες τους ποζάρουν για να συμμετέχουν σε προχωρημένη έκθεση φωτογραφίας. Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχει μια εμφανής συναίσθηση οπτικής διαφοροποίησης των «μοντέλων». Τατουάζ, πίρσινγκ, σκουλαρίκια σε αυτιά – μύτες και αλλού, αλλά και οι στάσεις του σώματος υπηρετούν σαν προσωπική ταυτότητα ενός σύγχρονου, μοντέρνου και (φυσικά) κούλ νεανία. Ακόμα και όταν γδύνονται οι ταυτότητες δημιουργούνται, δεν δίνονται εκ των προτέρων. Τώρα τι ταυτότητα προσπαθεί να δημιουργήσει η νεαρά με το θάμνο στις μασχάλες ας το βρει ο καθένας μόνος του.. Γ.Ο

Εκατοντάδες φωτογραφίες νεαρών ανθρώπων που ποζάρουν, όπως τους γέννησε η μαμά τους συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τεράστιο κολάζ. Ο λόγος για τη νέα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Yearbook» του Ράιαν ΜακΓκίνλει (Ryan McGinley) που παρουσιάζεται Ratio 3 Gallery στο Σαν Φρανζίσκο.

Θα σκεφτεί κανείς ότι το concept το έχουμε ξανασυναντήσει πολλάκις – τουλάχιστον, δηλαδή άνετοι και εναλλακτικοί νεολαίοι που νιώθουν τέλεια με το σώμα τους και τις ατέλειες τους ποζάρουν για να συμμετέχουν σε προχωρημένη έκθεση φωτογραφίας.

Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχει μια εμφανής συναίσθηση οπτικής διαφοροποίησης των «μοντέλων». Τατουάζ, πίρσινγκ, σκουλαρίκια σε αυτιά – μύτες και αλλού, αλλά και οι στάσεις του σώματος υπηρετούν σαν προσωπική ταυτότητα ενός σύγχρονου, μοντέρνου και (φυσικά) κούλ νεανία. Ακόμα και όταν γδύνονται οι ταυτότητες δημιουργούνται, δεν δίνονται εκ των προτέρων. Τώρα τι ταυτότητα προσπαθεί να δημιουργήσει η νεαρά με το θάμνο στις μασχάλες ας το βρει ο καθένας μόνος του..

Γ.Ο