Φωτογραφίζει ενεργά ηφαίστεια με κίνδυνο της ζωής του

09.01.2014
Οι πιο πολλοί από μας θα παγώναμε στη θέα ενός ενεργού ηφαιστείου που βρυχάται λάβα και στάχτες! Αυτός ο δαιμόνιος φωτογράφος αντί να οπισθοχωρήσει στήνει σταθερότερα το τριπόδι του και απαθανατίζει την καυτή λάβα, που σαν πυρωμένο ανακόντα στριφογυρνάει στην πλαγιά και τα βράχια του Κιλάουεα (Kilauea Volcano) στη Χαβάη. Ο λόγος για τον 42χρονο Μάιλς Μόργκαν (Miles Morgan) από το Πόρτλαντ που βγάζει τις φωτογραφίες του ένα μέτρο μακριά από την κόλαση, κινδυνεύοντας κυριολεκτικά να γίνει παρανάλωμα του πυρός. Ο φωτογράφος διηγείται ότι βρίσκοντας διέξοδο προς στη θάλασσα, αντιμετώπισε τον κίνδυνο των τεράστιων κυμάτων που ήταν... βραστά! Το ηφαίστειο Kilauea είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και εκλύει λάβα για 20 περίπου χρόνια. Ο Μόργκαν, που στο παρελθόν έχει τραυματιστεί εν δράσει, δηλώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση φωτογραφίζοντας ένα ηφαίστειο είναι να μην παρασυρθείς από τη μαγεία της στιγμής και χάσεις την αίσθηση του κινδύνου... ο οποίος είναι τεράστιος και πολύ πραγματικός. Χρ. Τσατσαράγκου

Οι πιο πολλοί από μας θα παγώναμε στη θέα ενός ενεργού ηφαιστείου που βρυχάται λάβα και στάχτες! Αυτός ο δαιμόνιος φωτογράφος αντί να οπισθοχωρήσει στήνει σταθερότερα το τριπόδι του και απαθανατίζει την καυτή λάβα, που σαν πυρωμένο ανακόντα στριφογυρνάει στην πλαγιά και τα βράχια του Κιλάουεα (Kilauea Volcano) στη Χαβάη.

Ο λόγος για τον 42χρονο Μάιλς Μόργκαν (Miles Morgan) από το Πόρτλαντ που βγάζει τις φωτογραφίες του ένα μέτρο μακριά από την κόλαση, κινδυνεύοντας κυριολεκτικά να γίνει παρανάλωμα του πυρός. Ο φωτογράφος διηγείται ότι βρίσκοντας διέξοδο προς στη θάλασσα, αντιμετώπισε τον κίνδυνο των τεράστιων κυμάτων που ήταν... βραστά!

Το ηφαίστειο Kilauea είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και εκλύει λάβα για 20 περίπου χρόνια. Ο Μόργκαν, που στο παρελθόν έχει τραυματιστεί εν δράσει, δηλώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση φωτογραφίζοντας ένα ηφαίστειο είναι να μην παρασυρθείς από τη μαγεία της στιγμής και χάσεις την αίσθηση του κινδύνου... ο οποίος είναι τεράστιος και πολύ πραγματικός.

Χρ. Τσατσαράγκου