Τα ζώα γερνούν και ραγίζουν... καρδιές

16.01.2014
Σκυλάκια, γατάκια, μικρόσωμα γουρουνάκια, νεογέννητα αλογάκια και κάθε λογής γλυκό και χνουδωτό κουταβάκι έχει κατά καιρούς περάσει από τις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεών μας αγγίζοντας τις ευαίσθητες φιλοζωικές μας χορδές. Η νέα ασπρόμαυρη φωτογράφηση της Ιζα Λέσκο (Isa Leshko), ωστόσο, ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μοντέλα της τα ηλικιωμένα ζώα. Άλογα, κοτόπουλα, σκύλοι, κατσίκες, γουρούνια περασμένης ηλικίας με βλέμματα …κουρασμένα, αλλά εξαιρετικά εκφραστικά, κόβουν την ανάσα και συγκινούν. Η Λέσκο ξεκίνησε να φωτογραφίζει γηραιά ζώα, όταν έμαθε πως η μητέρα της πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η ξαφνική «προσέγγιση» με αυτήν την αρρώστια, την έφερε αντιμέτωπη με το θάνατο και γι΄αυτό έστρεψε το φωτογραφικό της φακό σε άλλες υπάρξεις που βρίσκονται στα τελευταία στάδια της ζωής τους. Γ.Οικονόμου

Σκυλάκια, γατάκια, μικρόσωμα γουρουνάκια, νεογέννητα αλογάκια και κάθε λογής γλυκό και χνουδωτό κουταβάκι έχει κατά καιρούς περάσει από τις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεών μας αγγίζοντας τις ευαίσθητες φιλοζωικές μας χορδές.

Η νέα ασπρόμαυρη φωτογράφηση της Ιζα Λέσκο (Isa Leshko), ωστόσο, ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μοντέλα της τα ηλικιωμένα ζώα. Άλογα, κοτόπουλα, σκύλοι, κατσίκες, γουρούνια περασμένης ηλικίας με βλέμματα …κουρασμένα, αλλά εξαιρετικά εκφραστικά, κόβουν την ανάσα και συγκινούν.

Η Λέσκο ξεκίνησε να φωτογραφίζει γηραιά ζώα, όταν έμαθε πως η μητέρα της πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η ξαφνική «προσέγγιση» με αυτήν την αρρώστια, την έφερε αντιμέτωπη με το θάνατο και γι΄αυτό έστρεψε το φωτογραφικό της φακό σε άλλες υπάρξεις που βρίσκονται στα τελευταία στάδια της ζωής τους.

Γ.Οικονόμου