Η Barbie έπεσε θύμα κακοποίησης!

12.02.2014
Εχουμε δει την Μπάρμπι σε διάφορες παραλλαγές, σαν πριγκίπισσα, σαν μητέρα, σαν μηχανόβια, ακόμη και σαν γοργόνα. Σαν θύμα οικογενειακής βίας δεν την έχουμε δει. Η Σαμ Χάμφρεϊ (Sam Humphrey), μία καλλιτέχνιδα ωστόσο είχε αυτήν την έμπνευση. Μελάνιασε τα μάτια της πανέμορφης κούκλας, την στόλισε με μελανιές πρόσθεσε και μπόλικο αίμα και την αποδόμησε τελείως. Η Χάμφρει υποστηρίζει πως ήθελε να δούμε την διαφορά ανάμεσα στο πως βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο και στο πόσο σκοτεινός είναι στην πραγματικότητα. «Δεν πρέπει να μαθαίνουμε πως η ζωή μας είναι τέλεια» υποστηρίζει και συνεχίζει μιλώντας στην Dailymail «ενδιαφέρομαι κυρίως στο πως όταν ήμασταν μικρότεροι, μαθαίναμε ότι όλα είναι τέλεια και προστατευόμασταν από την σκληρή πραγματικότητα». Η 41χρονη καλλιτέχνιδα που σπουδάζει Σύγχρονη Τέχνη και Σχέδιο στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ, χρησιμοποίησε δέκα κούκλες για το πρότζεκτ της. Άλλες ήταν απλώς μελανιασμένες και άλλες ήταν θύματα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου. Τρεις από αυτές επιλέχθηκαν και εκτίθενται στο πανεπιστήμιο του Leicester στην έκθεση με τίτλο «Speaking Out», μία έκθεση που αντικατοπτρίζει την απεικόνιση της γυναικείας κακοποίησης στην τέχνη. Γ.Οικονόμου

Εχουμε δει την Μπάρμπι σε διάφορες παραλλαγές, σαν πριγκίπισσα, σαν μητέρα, σαν μηχανόβια, ακόμη και σαν γοργόνα. Σαν θύμα οικογενειακής βίας δεν την έχουμε δει. Η Σαμ Χάμφρεϊ (Sam Humphrey), μία καλλιτέχνιδα ωστόσο είχε αυτήν την έμπνευση. Μελάνιασε τα μάτια της πανέμορφης κούκλας, την στόλισε με μελανιές πρόσθεσε και μπόλικο αίμα και την αποδόμησε τελείως.

Η Χάμφρει υποστηρίζει πως ήθελε να δούμε την διαφορά ανάμεσα στο πως βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο και στο πόσο σκοτεινός είναι στην πραγματικότητα. «Δεν πρέπει να μαθαίνουμε πως η ζωή μας είναι τέλεια» υποστηρίζει και συνεχίζει μιλώντας στην Dailymail «ενδιαφέρομαι κυρίως στο πως όταν ήμασταν μικρότεροι, μαθαίναμε ότι όλα είναι τέλεια και προστατευόμασταν από την σκληρή πραγματικότητα».

Η 41χρονη καλλιτέχνιδα που σπουδάζει Σύγχρονη Τέχνη και Σχέδιο στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ, χρησιμοποίησε δέκα κούκλες για το πρότζεκτ της. Άλλες ήταν απλώς μελανιασμένες και άλλες ήταν θύματα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου. Τρεις από αυτές επιλέχθηκαν και εκτίθενται στο πανεπιστήμιο του Leicester στην έκθεση με τίτλο «Speaking Out», μία έκθεση που αντικατοπτρίζει την απεικόνιση της γυναικείας κακοποίησης στην τέχνη.

Γ.Οικονόμου