Σέξι μπαλαρίνες «σκίζουν» τον ορίζοντα

13.02.2014
Ο Γάλλος φωτογράφος και καλλιτέχνης JR κρεμάει τα γιγάντια έργα του σε κτήρια και δημόσιους χώρους, αποκαλώντας τους δρόμους «τη μεγαλύτερη γκαλερί στον κόσμο». Ο 30χρονος καλλιτέχνης, που του αρέσει να τον αποκαλούν «photograffeur», αποποιήθηκε τους αγαπημένους του ... δρόμους για ένα πρότζεκτ με κλασική ομορφιά και περίσσια χάρη. Πρωταγωνιστές οι "μπαλαρίνοι" και μπαλαρίνες του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης που πόζαραν σκίζοντας τεράστια κομάτια χαρτί με τις πουέντ και τις ιδιαίτερες πόζες τους. Ο JR φωτογράφησε 81 χορευτές σε τρεις περίπου μέρες, απαθανατίζοντας ευλαβικά την κάθε πόζα, το κάθε στήσιμο και την κάθε πιρουέτα. Το σύνολο όλων μαζί δημιούργησε ένα γιγάντιο μάτι από χορευτές και χαρτί! Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη το πρότζεκτ ήταν πολύ απαιτητικό και κατέληξε να σπάσει τους κανόνες της χορογραφίας και να γίνει πραγματική γλυπτική ... Χ.Τ.

Ο Γάλλος φωτογράφος και καλλιτέχνης JR κρεμάει τα γιγάντια έργα του σε κτήρια και δημόσιους χώρους, αποκαλώντας τους δρόμους «τη μεγαλύτερη γκαλερί στον κόσμο». Ο 30χρονος καλλιτέχνης, που του αρέσει να τον αποκαλούν «photograffeur», αποποιήθηκε τους αγαπημένους του ... δρόμους για ένα πρότζεκτ με κλασική ομορφιά και περίσσια χάρη.

Πρωταγωνιστές οι "μπαλαρίνοι" και μπαλαρίνες του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης που πόζαραν σκίζοντας τεράστια κομάτια χαρτί με τις πουέντ και τις ιδιαίτερες πόζες τους. Ο JR φωτογράφησε 81 χορευτές σε τρεις περίπου μέρες, απαθανατίζοντας ευλαβικά την κάθε πόζα, το κάθε στήσιμο και την κάθε πιρουέτα. Το σύνολο όλων μαζί δημιούργησε ένα γιγάντιο μάτι από χορευτές και χαρτί!

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη το πρότζεκτ ήταν πολύ απαιτητικό και κατέληξε να σπάσει τους κανόνες της χορογραφίας και να γίνει πραγματική γλυπτική ...

Χ.Τ.