Άλμπαρν: Η ηρωίνη μ' έκανε καλύτερο μουσικό

27.03.2014
Ο 40χρονος μουσικός και τραγουδιστής μίλησε για την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά τα οποία έχει αφήσει πια στο παρελθόν.

Τον Ντίμον Άλμπαρν (Damon Albarn) τον έχουμε στη λίστα με τις ιδιοφυίες της μουσικής όχι μονο επειδή οι Blur μπορούν και παίζουν ακόμα τέρμα στη ηχεία μας αλλά γιατί ό,τι πρότζεκτ έχει αναλάβει σε κάνει να τον θαυμάζεις ακόμα περισσότερο. Όπως και για την τόλμη του να μιλήσει τόσο λεπτά θέματα όπως την εξάρτηση του από τα (σκληρά) ναρκωτικά.

Με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου “Everyday Robots” που θα είναι στα ράφια στις 28 Απριλίου, έδωσε μια συνέντευξη στο Q και μίλησε για την εποχή που ήταν χρήστης ηρωίνης και πόσο θετικά τον επηρεάσε ως μουσικό γιατί στο καινούριο του κομμάτι “You and Me" αναφέρεται σ’ εκείνη.

“Η ηρωίνη με απελευθέρωνε. Μισώ να μιλάω γι’ αυτό εξαιτίας της κόρης μου και την οικογένειας μου αλλά για μένα ήταν τρομερά δημιουργική περίοδος. Ο συνδυασμός της ηρωίνης και να το απλού, όμορφoυ παιξίματος με άλλαξε τελείως σαν μουσικό. Βρήκα την αίσθηση του ρυθμού και κάπως κατάφερα να ανακαλύψω κι άλλες πτυχές της φωνής μου.” δήλωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως μπορεί να να ήταν μια απλευθερωτική εμπειρία και να ένιωσε πολλές στιγμές έκστασης αλλά κατάφερε να απεξαρτηθεί και να προχωρήσει πια χωρίς να είναι εξαρτημένος από ουσίες.

Κ.Π