Ανατριχιαστικές εικόνες που -ευτυχώς- δεν είναι πραγματικές

16.04.2014
Η Μόνικα Κουκ (Monica Cook) είναι σίγουρα ιδιάζουσα καλλιτεχνική μορφή. Τα έργα της, μόνο σαν έργα φυσιολογικού ανθρώπου δεν φαντάζουν, αφού διακατέχονται από πάσης φύσεως νευρώσεις και συμπλέγματα. Αραδιασμένα ατάκτως κορμιά το ένα πάνω στο άλλο, γυμνά σώματα πασαλειμμένα με κάθε λογής φαγητά, ανατριχιαστικές εικόνες βρεφών με τους ομφάλιους λώρους τους να μαγνητίζουν το βλέμμα μας, ανθρωποφάγους να έχουν για μεσημεριανό… ένα γυναικείο κεφαλάκι και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Το μόνο ενδιαφέρον σ΄όλες αυτές τις περίεργες φαντασιώσεις είναι ότι πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά και ουχί για πραγματικά …μοντέλα!

Η Μόνικα Κουκ (Monica Cook) είναι σίγουρα ιδιάζουσα καλλιτεχνική μορφή. Τα έργα της, μόνο σαν έργα φυσιολογικού ανθρώπου δεν φαντάζουν, αφού διακατέχονται από πάσης φύσεως νευρώσεις και συμπλέγματα. Αραδιασμένα ατάκτως κορμιά το ένα πάνω στο άλλο, γυμνά σώματα πασαλειμμένα με κάθε λογής φαγητά, ανατριχιαστικές εικόνες βρεφών με τους ομφάλιους λώρους τους να μαγνητίζουν το βλέμμα μας, ανθρωποφάγους να έχουν για μεσημεριανό… ένα γυναικείο κεφαλάκι και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Το μόνο ενδιαφέρον σ΄όλες αυτές τις περίεργες φαντασιώσεις είναι ότι πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά και ουχί για πραγματικά …μοντέλα!

Γ.Οικονόμου