Αγουροξυπνημένες μόνο με τα εσώρουχα

23.04.2014
Νέας εσοδείας πορτρέτα τής Γαλλίδας φωτογράφου Μπετίνα Ρέιμς φιλοξενεί μέχρι τις 31 Μαΐου η γκαλερί Maruani & Mercier στο Βέλγιο. Μετά τη σειρά «Héroïne», η Ρέιμς επιστρέφει με το φωτογραφικό πρότζεκ «Just Like a Woman», όπου τα μοντέλα της ποζάρουν αγουροξυπνημένα με τα εσώρουχά τους, μόλις ξυπνούν το πρωί. Αυτό το πρώτο ναζιάρικο άνοιγμα των ματιών, με τις ζάρες από το μαξιλάρι στο πρόσωπο και τα χέρια είναι που ενδιαφέρει τη φωτογράφο σε αυτή τη φωτογράφηση. Η 62χρονη Μπετίνα Ρέιμς (Bettina Rheims) έγινε γνωστή το 1998 όταν δημοσίευσε βιβλίο με τη ζωή του Χριστού σε σύγχρονα περιβάλλοντα. Το βιβλίο δημιούργησε σκάνδαλο στους χριστιανικούς κύκλους της Γαλλίας έκανε όμως επιτυχία στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Η σχετική έκθεση κάνει ακόμα το γύρο των μουσείων της Ευρώπης. Το 2000 δημοσίευσε τη φωτογραφική σειρά «X’Mas», όπου νεαρά κορίτσια απεικονίζονται στην εξερεύνηση της θηλυκότητάς τους. Το 2003 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της με τίτλο «Shanghai» και το 2004 η φωτογραφική ρετροσπεκτίβα με τίτλο «More Trouble». Αλλά η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της ήταν «Το Βιβλίο της Όλγκα» (The Book Of Olga, 2008), για λογαριασμό του Ρώσου εκατομμυριούχου Sergey Rodionov, με πορτρέτα της συζύγου του Olga Rodionova. Χρ. Τσατσαράγκου

Νέας εσοδείας πορτρέτα τής Γαλλίδας φωτογράφου Μπετίνα Ρέιμς φιλοξενεί μέχρι τις 31 Μαΐου η γκαλερί Maruani & Mercier στο Βέλγιο. Μετά τη σειρά «Héroïne», η Ρέιμς επιστρέφει με το φωτογραφικό πρότζεκ «Just Like a Woman», όπου τα μοντέλα της ποζάρουν αγουροξυπνημένα με τα εσώρουχά τους, μόλις ξυπνούν το πρωί. Αυτό το πρώτο ναζιάρικο άνοιγμα των ματιών, με τις ζάρες από το μαξιλάρι στο πρόσωπο και τα χέρια είναι που ενδιαφέρει τη φωτογράφο σε αυτή τη φωτογράφηση.

Η 62χρονη Μπετίνα Ρέιμς (Bettina Rheims) έγινε γνωστή το 1998 όταν δημοσίευσε βιβλίο με τη ζωή του Χριστού σε σύγχρονα περιβάλλοντα. Το βιβλίο δημιούργησε σκάνδαλο στους χριστιανικούς κύκλους της Γαλλίας έκανε όμως επιτυχία στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Η σχετική έκθεση κάνει ακόμα το γύρο των μουσείων της Ευρώπης. Το 2000 δημοσίευσε τη φωτογραφική σειρά «X’Mas», όπου νεαρά κορίτσια απεικονίζονται στην εξερεύνηση της θηλυκότητάς τους.

Το 2003 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της με τίτλο «Shanghai» και το 2004 η φωτογραφική ρετροσπεκτίβα με τίτλο «More Trouble». Αλλά η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της ήταν «Το Βιβλίο της Όλγκα» (The Book Of Olga, 2008), για λογαριασμό του Ρώσου εκατομμυριούχου Sergey Rodionov, με πορτρέτα της συζύγου του Olga Rodionova.

Χρ. Τσατσαράγκου