Η γυναικεία σεξουαλικότητα ξεκλειδώνει στα... μπάτσελορ

24.04.2014
Υπάρχει ένας μύθος πως τα γυναικεία μπάτσελορ είναι και τα… καλύτερα! Η νεοϋορκέζα φωτογράφος Ντίνα Λιτόφσκι (Dina Litovsky) από την Ουκρανία είπε να διερευνήσει ...φωτογραφικά το θέμα αυτό και ιδού το αποτέλεσμα. Το project αυτό πέρα από την προφανή εμπορικότητά του έχει και βαθύτερη ουσία, καθώς η Λιτόφσκι ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις ανθρώπινες διαντιδράσεις είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό επίπεδο. Γι΄αυτό και εξερεύνησε την νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης και κυρίως τις γυναικείες αντιδράσεις σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως αυτά των ξέφρενων μπάτσελορ πάρτι! Αυτή η συμπαθής ανθρώπινη συνήθεια, μια δυο μέρες πριν τη γαμήλια τελετή, έχει τις ρίζες της στις απαρχές του 1970, ταυτόχρονα με την εμφάνιση του φεμινισμού δηλαδή και αντικατοπτρίζει την αντιφατική εικόνα της γυναίκας στον σημερινό πολιτισμό. Στις φωτογραφίες αυτές γίνεται άμεσα κατανοητό πως τα πάρτι αυτά «ξεκλειδώνουν» την γυναικεία σεξουαλικότητα ωθώντας την στα άκρα. Γ.Οικονόμου

Υπάρχει ένας μύθος πως τα γυναικεία μπάτσελορ είναι και τα… καλύτερα! Η νεοϋορκέζα φωτογράφος Ντίνα Λιτόφσκι (Dina Litovsky) από την Ουκρανία είπε να διερευνήσει ...φωτογραφικά το θέμα αυτό και ιδού το αποτέλεσμα.

Το project αυτό πέρα από την προφανή εμπορικότητά του έχει και βαθύτερη ουσία, καθώς η Λιτόφσκι ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις ανθρώπινες διαντιδράσεις είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό επίπεδο. Γι΄αυτό και εξερεύνησε την νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης και κυρίως τις γυναικείες αντιδράσεις σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως αυτά των ξέφρενων μπάτσελορ πάρτι! Αυτή η συμπαθής ανθρώπινη συνήθεια, μια δυο μέρες πριν τη γαμήλια τελετή, έχει τις ρίζες της στις απαρχές του 1970, ταυτόχρονα με την εμφάνιση του φεμινισμού δηλαδή και αντικατοπτρίζει την αντιφατική εικόνα της γυναίκας στον σημερινό πολιτισμό. Στις φωτογραφίες αυτές γίνεται άμεσα κατανοητό πως τα πάρτι αυτά «ξεκλειδώνουν» την γυναικεία σεξουαλικότητα ωθώντας την στα άκρα.

Γ.Οικονόμου