Νικητές «Το παιδί» και η «Ζωή σαν ασανσέρ»

28.04.2014
Στη Ροδούλα Παππά απονέμεται το κρατικό βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2013 για το έργο της «Το παιδί που στο κεφάλι του φύτρωσε ένα δέντρο» (Νεφέλη).

O Φίλιππος Μανδηλαράς κέρδισε ομόφωνα το βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το έργο του «Ζωή σαν ασανσέρ» (Πατάκη). Στον Αλέξη Κυριτσόπουλο απονέμεται το βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το έργο του με τίτλο «Βεγγαλικά. Eνα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου» (Ικαρος και Μουσείο Μπενάκη). Στην Αγγελίδου Μαρία απονέμεται το βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά για το έργο της με τίτλο «Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα» (Μεταίχμιο).

Μετάφραση
Ο Συμεών Σταμπουλού για τη μετάφραση του έργου «Ελεγείες από το Ντουίνο» του Ρίλκε (Στιγμή) και ο Διονύσης Καψάλης για τη μετάφραση του έργου «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ (Αγρα) μοιράζονται εξ ημισείας το Βραβείο Μετάφρασης Εργου Ξένης Λογοτεχνίας, σε ελληνική γλώσσα 2013. Επίσης εξ ημισείας στους Γιώργη Γιατρομανωλάκη για το έργο «Ιεροί λόγοι του Αίλιου Αριστείδη» (Αγρα) και στον Λίνο Μπενάκη για το έργο «Προτρεπτικός επί φιλοσοφίαν» του Ιαμβλίχου Χαλκιδέως (εκδόσεις Ακαδημίας Αθηνών) απονέμεται το βραβείο απόδοσης έργου τη αρχαίας ελληνικής γραμματείας στα νέα ελληνικά. Τέλος, το βραβείο Μετάφρασης Εργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα απονέμεται στις Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου και Rika Lesser για τη μετάφραση ποιημάτων της Κικής Δημουλά, στον τόμο «Selected Poems: The brazen plagiarist» της Κικής Δημουλά (Yale University Press-New Haven & London).