City Lives: Η πολυεπίπεδη ζωή του ανθρώπου στο Μέγαρο

28.04.2014
«City Lives»: Η πόλη, άνθρωποι και οι παράλληλες ζωές. Μια multimedia μουσική παράσταση του Αλέξανδρου Μούζα που αποδομεί την καθημερινότητά μας.

Μια παράσταση-προσέγγιση της πολυεπίπεδης ζωής του ανθρώπου στην πόλη: Ο άνθρωπος μέσα από τις διαφορετικές του δραστηριότητες, ιδέες, πεποιθήσεις, συνδέεται και ενσωματώνεται σε ένα διαφορετικό δίκτυο κάθε φορά, μορφοποιώντας άτυπες ομάδες, κοινωνίες και υποκουλτούρες.

Ο αστικός χώρος, πέρα από τον στενά γεωγραφικό προσδιορισμό, παίρνει την μορφή ομόκεντρων κύκλων: από τον εσώτερο εαυτό μέχρι τις μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Η παράσταση προσπαθεί να αποδομήσει τις διαφορετικές αυτές διαστρωματώσεις, επικεντρώνοντας στην οπτική, όχι των διαφορετικών όψεων της ζωής μιας πόλης (City Life), αλλά των διαφορετικών ζωών που δημιουργούν καταλυτικοί παράγοντες, όπως η επικοινωνία, το χρήμα, τα ΜΜΕ, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η γλώσσα κλπ (Street Life, Social Life, Media Life, Money Life, Inner Life, After Life κλπ).


Συντελεστές

Kαλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μούζας
Video art και animation: Βίκη Μπέτσου
Ψηφιακή ζωγραφική, σκίτσα, εικαστικά
αντικείμενα: Αλεξία Οθωναίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης.
Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο), Μαρία Βλαχοπούλου (μρτζοσοπράνο) και Τάσος Αποστόλου (μπάσος) και το μουσικό σύνολο Ergon Ensemble υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα

INFO:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, +302107282333, http://www.megaron.gr

Πότε: Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Μαΐου στις 20:30
Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων: 16 € (Β΄ Ζώνη), 25 € (Α΄ Ζώνη)
Ειδικές τιμές: 6 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 € (Πολύτεκνοι, 65+)
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr