Γυμνές φιγούρες ξυπνούν συναισθήματα... ιμπρεσιονισμού

08.05.2014
Θολές, πολύχρωμες ωστόσο συνθέσεις που απεικονίζουν γυναικεία και ανδρικά γυμνά κορμιά δημιουργεί ο Μάκιεκ Τζέισικ (Maciek Jasik ), κορμιά που κινούνται σ΄ένα σύμπαν σχεδόν σουρεαλιστικό και ονειρικό. Ο Πολωνός φωτογράφος με το φωτογραφικό του αυτό εγχείρημα, θέλει να μας πει πως τελικά μία καθαρή εικόνα δεν εκφράζει πάντα και την πραγματικότητα, ιδιαίτερα σήμερα που τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και σίγουρο. Αντιθέτως, μία εικόνα πιο αόριστη και σκοτεινή μπορεί κάλλιστα να εκφράσει αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα και να εκφράσει τη σύγχρονη αβεβαιότητα απέναντι σε όλα όσα μας περιβάλλουν. Επηρεασμένος από τους συναισθηματικά φορτισμένους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους του 19ου αιώνα, ο Τζέισικ επιμένει να δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν με ζωγραφικές πινελιές, βασίζονται ωστόσο μόνο στη φωτογραφική τέχνη και ξυπνούν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα σε όσους τις κοιτούν. Γ.Οικονόμου

Θολές, πολύχρωμες ωστόσο συνθέσεις που απεικονίζουν γυναικεία και ανδρικά γυμνά κορμιά δημιουργεί ο Μάκιεκ Τζέισικ (Maciek Jasik ), κορμιά που κινούνται σ΄ένα σύμπαν σχεδόν σουρεαλιστικό και ονειρικό.

Ο Πολωνός φωτογράφος με το φωτογραφικό του αυτό εγχείρημα, θέλει να μας πει πως τελικά μία καθαρή εικόνα δεν εκφράζει πάντα και την πραγματικότητα, ιδιαίτερα σήμερα που τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και σίγουρο. Αντιθέτως, μία εικόνα πιο αόριστη και σκοτεινή μπορεί κάλλιστα να εκφράσει αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα και να εκφράσει τη σύγχρονη αβεβαιότητα απέναντι σε όλα όσα μας περιβάλλουν.

Επηρεασμένος από τους συναισθηματικά φορτισμένους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους του 19ου αιώνα, ο Τζέισικ επιμένει να δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν με ζωγραφικές πινελιές, βασίζονται ωστόσο μόνο στη φωτογραφική τέχνη και ξυπνούν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα σε όσους τις κοιτούν.

Γ.Οικονόμου