Πρόστιμο γιατί χόρεψε με έναν κόκορα δεμένο στο πέος του

08.05.2014
Μετά το "άλλο" που σέρνει καράβι, έχουμε και "αυτό" που σέρνει... κόκορα! Καταδικαστική βγήκε η απόφαση για τον εκκεντρικό καλλιτέχνη-περφόρμερ Στίβεν Κοέν (Steven Cohen) (που τον περασμένο Σεπτέμβριο χόρεψε με έναν κόκορα δεμένο στο πέος του κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Ο περφόρμερ καταδικάστηκε για προσβολή της δημόσιας αιδούς και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.390 δολαρίων. Ο εν λόγω «επιδειξίας» καλλιτέχνης είναι 51 ετών και στόχος του καλλιτεχνικού του οράματος είναι να προκαλεί ΣΟΚ: «Το να σοκάρεις είναι το πρώτο επίπεδο που σπάμε, ώστε να κατανοήσουμε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων» λέει ο Κοέν. Για την απόφαση του δικαστηρίου και το πρόστιμο, ο τρανσέξουαλ καλλιτέχνης δήλωσε ότι «Θύμα της απόφασης είναι η τέχνη και όχι εγώ». Οι θεατές πάντως – κυρίως τουρίστες – δεν έδειξαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το ντραγκ σόου του Κοέν, η δημόσια παρουσία του οποίου στηλιτεύει τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και την ομοφυλοφοβία. Το βίντεο εδώ... Χ.Τ.

Μετά το "άλλο" που σέρνει καράβι, έχουμε και "αυτό" που σέρνει... κόκορα! Καταδικαστική βγήκε η απόφαση για τον εκκεντρικό καλλιτέχνη-περφόρμερ Στίβεν Κοέν (Steven Cohen) (που τον περασμένο Σεπτέμβριο χόρεψε με έναν κόκορα δεμένο στο πέος του κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Ο περφόρμερ καταδικάστηκε για προσβολή της δημόσιας αιδούς και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.390 δολαρίων.

Ο εν λόγω «επιδειξίας» καλλιτέχνης είναι 51 ετών και στόχος του καλλιτεχνικού του οράματος είναι να προκαλεί ΣΟΚ: «Το να σοκάρεις είναι το πρώτο επίπεδο που σπάμε, ώστε να κατανοήσουμε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων» λέει ο Κοέν. Για την απόφαση του δικαστηρίου και το πρόστιμο, ο τρανσέξουαλ καλλιτέχνης δήλωσε ότι «Θύμα της απόφασης είναι η τέχνη και όχι εγώ». Οι θεατές πάντως – κυρίως τουρίστες – δεν έδειξαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το ντραγκ σόου του Κοέν, η δημόσια παρουσία του οποίου στηλιτεύει τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και την ομοφυλοφοβία.

Το βίντεο εδώ...

Χ.Τ.