H πεντάδα που θα σου ανεβάσει την ένταση στο τέρμα

08.05.2014
Τις τελευταίες μέρες παίζουν ανάμεσα σ’ όλο τον πανικό που επικρατεί στο ινερνετικό ιστορικό των υπολογιστών και στα παράθυρα, υπάρχουν κάποιοι που παραμένουν σταθεροί στα ηχεία και κρατάνε τις εντάσεις στα ψηλά. Ωραίες επιστροφές και βίντεο που σε έχουν μαζί του για παραπάνω ώρα από την κανονική διάρκεια τους έχουν όμηρο τα κλικ μας. Η πεντάδα που κατεβαίνει στο παρκέ πάει κάπως έτσι:

Πρόσφατα είχαμε δει τους Yellow Devil Sauce unplugged στο Garden 4 και νομίζαμε πως ήμασταν στο Σιάτλ των 90’s με τα καρό πουκάμισα και το grunge να έχει τις κιθάρες για δυναμίτες. Διατήρησαν από την αρχή μέχρι το τέλος την pure πώρωση και τον ενθουσιασμό στα κόκκινα επίπεδα και φύγαμε πλήρεις. Τώρα έβγαλαν καινούριο δίσκο ("Early Dinner At Dr. Chakravartis" ) και αυτό το παράξενο βίντεο κλιπ για το "Fraud" που θα δεις παρακάτω για να κολλήσεις ακόμα περισσότερο.

Το καλύτερο βαμπιρικό βίντεο κλιπ αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά το ασπρόμαυρο σύμπαν του
"Southern Crown" των Potergeist. Το support your local band μοτίβο συνεχίζεται και οι αγαπημένοι swampires του Άλεξ βγήκαν από κάσες και βάλτους, μπήκαν σ’ ένα λευκό στούντιο φωνάζοντας ωραίες γυναίκες που τις έχεις συνηθίσει αλλιώς, το γέμισαν με κονσόλες, κιθάρες, μηχανές και devilhorns και άφησαν πίσω αυτή την αλήτικη βρωμιά τους δείχνοντας διακριτικά τους κυνόδοντες τους. Let them show you the way.


Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που δεν έχουν καμία ανάγκη να δείξουν πόσο κουλ είναι και δε φωνάζουν παραπάνω για όλα όσα έχουν πετύχει εδώ και αρκετά χρόνια σε στούντιο και σκηνές. Ο Ντέιμον Αλμπαρν (Damon Albarn) ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Ιδιοφυής μουσικός και frontman που έχει ζήσει τις χρυσές εποχές της Britpop αλλά δεν αναπαύτηκε ποτέ στις δόξες του ούτε έμεινε στάσιμος. Ύστερα από τους Gorillaz, τους Good, the Bad and the Queen και άλλα πετυχημένα πρότζεκτ, κυκλοφόρησε τον απολαυστικό προσωπικό του δίσκο "Everyday Robots" χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς και κομμάτια που μπορούν να παίζουν στο repeat για ώρες. Χαλαρό, ταξιδιάρικο και παράλληλα μέσα στην εποχή που τα θέλει όλα στοιβαγμένα σε smart phones και φρενήρεις ρυθμούς.

Όσες γραμμές και να αφιερώσεις για τον Σεμπαστιάν Τελιέ (Sebastien Telier)θα σου φαίνονται συνέχεια λίγες και μπερδεμένες όλο και πιο πολύ μες τα μούσια και τα αχτένιστα μαλλιά του. Αυτός ο απίστευτος τύπος που θα ήθελες να έχεις μαζί σου στις διακοπές και στις ξενυχτισμένες μπάρες, έφερε το "L'aventura" παραμένοντας στο κλίμα του "Ritournelle". Μετά την παραλία του "L’ amour naissant” , ταξιδεύει στη Βραζιλία με το "L'Adulte" και για 3 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα δεν αφήνει κανένα άγχος να μπει στη ζωή του και στη δική σου.

Οι Planet of Zeus μετά από πάρα πολλές συναυλίες και μεγάλες ποσότητες ιντερνετικού μελανιού να σκορπίζονται για την περίπτωση τους μπήκαν ξανά στο στούντιο και πήγαν ένα επίπεδο πάνω. Η συνέχεια του «Macho Libre» ριφάρει ακόμα πιο δυνατά, αποδεικνύει πως οι μεταλάδες και οι stoner κύριοι μπορούν να χαμηλώνουν τις εντάσεις καλύτερα απ όλους(για το "No tomorrow" το υπονοούμενο) και δίνει στο headbanging πολλούς λόγους να εμφανίζεται συχνά. "Vigilante" ladies and gents.

Κ.Π