Είδαμε την λαμπερή Priscilla στο Badminton (***1/2)

09.05.2014
Η παγκόσμια επιτυχία Priscilla, queen of the desert (Πρισίλα, η βασίλισσα της ερήμου) παρουσιάζεται στο Θέατρο Badminton με τα αυθεντικά βραβευμένα κοστούμια και σκηνικά της παράστασης του Λονδίνου και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ελληνικό καστ, καθώς στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Γιώργο Καπουτζίδη, Φώτη Σεργουλόπουλο και Παναγιώτη Πετράκη. Μαζί τους ο Παύλος Ορκόπουλος, η Τάνια Τρύπη (σε δύο ρόλους-έκπληξη) και μια πολυμελής ομάδα τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών.

Η πολυβραβευμένη Πρισίλα αφηγείται την διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ιστορία τριών φίλων – drag queen καλλιτεχνών - που διασχίζουν την Αυστραλία από το Σύδνεϋ ως το Άλις Σπρινγκς, αφού ο Τικ έχει προσκληθεί από την πρώην σύζυγό του Μάριον, για να παρουσιάσει το σόου του στο καζίνο που διευθύνει η Μάριον και να γνωρίσει το γιο του που έχει γίνει 8 ετών. Οι Tick (Γιώργος Καπουτζίδης), Bernadette (Φώτης Σεργουλόπουλος) και Adam/Felicia (Παναγιώτης Πετράκης) πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας, καθώς διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν Priscilla. Αναζητώντας την αγάπη και την φιλία, ανακαλύπτουν πολλά περισσότερα, από αυτά που ονειρεύονταν…

Είδαμε την παράσταση στην πρεμιέρα της και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τα εκθαμβωτικά της κοστούμια (που είναι γύρω στα 500 στον αριθμό), τις γρήγορες εναλλαγές τους, τις απίθανες περούκες, το μακιγιάζ και την γενικότερο στιλιστική της ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μία πολύ απαιτητική παράσταση που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού και που ακόμη και τους μη λάτρεις των μιούζικαλ τους αποζημιώνει σταδιακά μεν πλήρως δε, αφού τους μεταφέρει σε ένα ξέφρενο 80΄s πάρτι.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός επιμελήθηκε εύστοχα την σκηνοθεσία και τη χορογραφία της παράστασης και κατάφερε να κάνει το κοινό συμμέτοχο σε όλα τα δρώμενα, γεγονός εξαιρετικά δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψιν πως η παράσταση είναι απροκάλυπτα gay με λεξιλόγιο καθαρά σεξιστικό. Μολονότι υπήρχαν κάποια κενά ισορροπίας κυρίως στα πιο δραματικά περάσματα, αυτά υπερκαλύφθηκαν από τον ξέφρενο ρυθμό και το εκρηκτικό κέφι των πρωταγωνιστών. Αξιέπαινη η δουλειά του Γιώργου Καπουτζίδη στην ελληνική απόδοση της παράστασης, καθώς παρά το γεγονός ότι όλα διαδραματίζονται στην έρημο της μακρινής Αυστραλίας, κατόρθωσε να δώσει σε αρκετά σημεία και μία ελληνική επίκαιρη απόχρωση.

Την παράσταση έκλεψε ο Παναγιώτης Πετράκης στο ρόλο του Ανταμ/Φελίτσια με τις φωνητικές, υποκριτικές και χορευτικές του επιδόσεις. Η ερμηνεία του αυτή παρέπεμπε σε παράσταση του Broadway, καθώς το παραπάνω τρίπτυχο ήταν άψογα δουλεμένο. Πολύ καλός ήταν και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Μπορεί να μην μας κέρδισε και να μην μας εντυπωσίασε αρκετά, είχε ωστόσο πολύ καλές στιγμές. Συμπαθέστατος και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Μπορεί να υστερούσε σε φωνή και κίνηση, ωστόσο στήριξε έξυπνα το ρόλο του πάνω στην ατάκα και απέσπασε πολλές φορές το χειροκρότημα και το γέλιο του κοινού.


Πραγματική έκπληξη η ερμηνεία της Τάνιας Τρύπη, μας εντυπωσίασε και για άλλη μια φορά απέδειξε πως το μιούζικαλ είναι το στοιχείο της.

Εξαιρετική η παρουσία των τριών τραγουδιστριών, της Demy, της Melina των Vegas και της Shaya, καθώς γέμισαν την σκηνή και μας χάρισαν πολλές από τις χορευτικές επιτυχίες των 80’s.

Καλύτερες στιγμές της παράστασης; Τα πρωτεία κατέχει η σκηνή με τα μπαλάκια της Τρύπη και ακολουθεί η σκηνή με το I will survive.

Αξίζει τελικά να δείτε την Priscilla; Ναι, αρκεί να έχετε διάθεση να απελευθερωθείτε. Θα περάσετε δύο χαλαρές ώρες γεμάτες θέαμα, χορό και τραγούδι ταξιδεύοντας σ΄έναν κόσμο αλλόκοτο σε πολλούς και θα εκτιμήσετε την διαφορετικότητα...

ΙΝFO:
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου
Από 30 Απριλίου 2014
Στο Θέατρο Badminton
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]