Απίστευτο: Ο Νταλί γδύνει για το Playboy

23.05.2014
Η σχέση του με το γυμνό και με την έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι τόσο στενή, που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σ΄ένα πρώτο επίπεδο ως πρόδρομος του Χιου Χέφνερ. Του άρεσε τρομερά να σοκάρει, ακόμη και να συγχύζει τους θαυμαστές του με τις περίεργες δημιουργίες του που συχνά παίρνουν ακόμη και φροϋδικές προεκτάσεις (άλλωστε ο ίδιος δήλωνε διαρκώς τον θαυμασμό του στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Σϊγμουντ Φρόυντ). Ο λόγος για τον Σαλβαντόρ Νταλί που το 1974 συνεργάστηκε με τον φωτογράφο του Playboy, Πομπέο Πόσαρ (Pompeo Posar) σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό αφιέρωμα για το περιοδικό. Τίτλος του αφιερώματος αυτού «Ο ερωτικός κόσμος του Σαλβαντόρ Νταλί» (The Erotic World of Salvador Dalí’) και το αποτέλεσμα; Ένα εξαιρετικό συνονθύλευμα των φαντασιώσεών του! Γ.Οικονόμου

Η σχέση του με το γυμνό και με την έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι τόσο στενή, που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σ΄ένα πρώτο επίπεδο ως πρόδρομος του Χιου Χέφνερ. Του άρεσε τρομερά να σοκάρει, ακόμη και να συγχύζει τους θαυμαστές του με τις περίεργες δημιουργίες του που συχνά παίρνουν ακόμη και φροϋδικές προεκτάσεις (άλλωστε ο ίδιος δήλωνε διαρκώς τον θαυμασμό του στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Σϊγμουντ Φρόυντ).

Ο λόγος για τον Σαλβαντόρ Νταλί που το 1974 συνεργάστηκε με τον φωτογράφο του Playboy, Πομπέο Πόσαρ (Pompeo Posar) σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό αφιέρωμα για το περιοδικό. Τίτλος του αφιερώματος αυτού «Ο ερωτικός κόσμος του Σαλβαντόρ Νταλί» (The Erotic World of Salvador Dalí’) και το αποτέλεσμα; Ένα εξαιρετικό συνονθύλευμα των φαντασιώσεών του!

Γ.Οικονόμου