Απαγόρευσαν άλμπουμ του μετά από 47 χρόνια!

11.06.2014
Μπορεί να θεωρείται ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο αλλά οι Μαλαισιανοί δεν έδειξαν επιείκεια.

Όταν το 1967 ο Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix) είχε κυκλοφορήσει με τη μπάντα του The Jimi Hendrix Experience το άλμπουμ “Axis: Bold As Love”, είχε γίνει μια παρεξήγηση με την δισκογραφική του εταιρία σχετικά με το αισθητικό αποτέλεσμα του εξωφύλλου.

Ο θρυλικός κιθαρίστας είχε αναφέρει πως ήθελε να έχει στοιχεία από την ινδιάνικη παράδοση λόγω της καταγωγής του αλλά το τελικό artwork σχετίζεται με την ινδική θρησκεία και συγκεκριμένα έκαναν τον Χέντριξ και τους υπόλοιπους να μοιάζoυν με τη θεότητα του Ινδουισμού Lord Vishnu.

Ο εν λόγω δίσκο απαγορεύτηκε τώρα στη Μαλαισία, 47 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, λόγω του θέματος του εξωφύλλου γιατί θεωρούν πως προσβάλει τη θρησκεία τους κάτι που θα έκαναν ακόμα κι αν επρόκειτο για κάποια άλλη με αντίθετη ιδεολογία από τη δική τους.

« Δε μας νοιάζει για τα υπόλοιπα άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ αλλά όταν χρησιμοποιεί την εικόνα του Lord Vishnu τότε προφανώς δε θα το επιτρέψουμε. Αντιδρούμε σε οτιδήποτε προσβάλει θρησκευτικές ευαισθησίες είτε πρόκειται για για τον Χριστιανισμό, Βουδισμό ή Ινδουισμό. Πρέπει να σεβόμαστε ό ένας τον άλλον.» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Home Ministry.