Το εντυπωσιακό αφιέρωμα του Moma στη Μπιορκ

19.06.2014
Το ξωτικό από την Ισλανδία κλείνει 20 χρόνια καριέρας και το διάσημο μουσείο ετοιμάζει κάτι που σίγουρα θα μας αφήσει άφωνους.

Το μουσείο Moma ύστερα από το αφιέρωμα στους Kraftwerk πριν τρία χρόνια, ετοιμάζεται να τιμήσει τη Μπιορκ (Bjork) η οποία κλείνει 20 χρόνια καλλιτεχνικής ζωής σ’ αυτό το πλανήτη, φτιάχνοντας ένα φουτουριστικό σύμπαν γεμάτο με τις μουσικές της και όχι μόνο.

Στην έκθεση που θα επιμελείται ο Κλάους Μπίζενμπαχ (Klaus Biesenbach) θα ακουστούν σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, σχεδιαστές μόδας και σκηνοθέτες συνθέσεις και τραγούδια της και από τα επτά άλμπουμ της εκκεντρικής Ισλανδής, θα προβληθούν ταινίες και βίντεο κλιπ, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν κουστούμια και αντικείμενα που έχει φορέσει κι έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες δουλειές και εμφανίσεις της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν δώσει, τα installations θα αφηγηθούν ιστορίες με βιογραφικά και φανταστικά στοιχεία γραμμένες από την ίδια τη Μπιορκ και τον συγγραφέα Sjon Sigurdsson ενώ ο σκηνοθέτης του "Mutual Core", Αντριου Χουανγκ (Andrew Huang) με τους μετρ του 3D της εταιρίας Autodesk θα δημιουργήσουν ένα πολύ ιδιαίτερο κινηματογραφικό και μουσικό πρότζεκτ.

Όλα αυτά θα παρουσιαστούν το Μάρτιο του 2015(δε μπορούμε να περιμένουμε) και προς το παρόν κράτησε εκτός από αυτά τα πρώτα στοιχεία και το ότι το application που βασίστηκε στο τελευταίο της άλμπουμ «Biophilia» έγινε η έμπνευση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με στόχο να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.