Πρωτοφανές σόου σε δημόσια ουρητήρια

27.06.2014
Οι Ιάπωνες αγαπούν τις τουαλέτες τους! Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού διαθέτουν αυτό που ονομάζουμε «έξυπνες τουαλέτες», δηλαδή τουαλέτες με διαδραστικό μπιντέ, θερμαινόμενη λεκάνη και καπάκια που λειτουργούν με τηλεκοντρόλ. Κάποια σπίτια διαθέτουν ακόμα πιο έξυπνες τουαλέτες συνδεδεμένες με iPhone, αυτόματες μουσικές και αρωματικά χώρου... η πιο ευρύχωρη ιαπωνική τουαλέτα στον κόσμο -όπως διαβάσαμε- βρίσκεται σε... κήπο! Το ενδιαφέρον νέο είναι ότι η πόλη Oita της Ιαπωνίας έχει καλέσει καλλιτέχνες και σχεδιαστές να συμμετέχουν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην τουαλέτα… και το ονομάζουν -παραφράζοντας τη Μπιενάλε σε Τουαλετιάλε (Toilenniale)… Η πόλη ανέθεσε στους καλλιτέχνες να μεταμορφώσουν 12 δημόσια ουρητήρια σε εικαστικές εγκαταστάσεις με αγάλματα, τοιχογραφίες, και διαδραστικά έργα. Ακόμα και θεατρικές παραστάσεις θα στεγαστούν στις δημόσιες τουαλέτες με πραγματικούς ηθοποιούς και κοινό που θα κάτσει στα... πλακάκια. Για σουβενίρ η πόλη σχεδιάζει να πουλάει μικρές ρέπλικες του διάσημου έργου "Fountain" του Μαρσέλ Ντισόν (Marcel Duchamp). Εμείς μαζέψαμε τις πιο περίεργες δημόσιες τουαλέτες στον κόσμο (δες photos)... Χρ.Τ.

Οι Ιάπωνες αγαπούν τις τουαλέτες τους! Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού διαθέτουν αυτό που ονομάζουμε «έξυπνες τουαλέτες», δηλαδή τουαλέτες με διαδραστικό μπιντέ, θερμαινόμενη λεκάνη και καπάκια που λειτουργούν με τηλεκοντρόλ. Κάποια σπίτια διαθέτουν ακόμα πιο έξυπνες τουαλέτες συνδεδεμένες με iPhone, αυτόματες μουσικές και αρωματικά χώρου... η πιο ευρύχωρη ιαπωνική τουαλέτα στον κόσμο -όπως διαβάσαμε- βρίσκεται σε... κήπο!

Το ενδιαφέρον νέο είναι ότι η πόλη Oita της Ιαπωνίας έχει καλέσει καλλιτέχνες και σχεδιαστές να συμμετέχουν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην τουαλέτα… και το ονομάζουν -παραφράζοντας τη Μπιενάλε σε Τουαλετιάλε (Toilenniale)… Η πόλη ανέθεσε στους καλλιτέχνες να μεταμορφώσουν 12 δημόσια ουρητήρια σε εικαστικές εγκαταστάσεις με αγάλματα, τοιχογραφίες, και διαδραστικά έργα. Ακόμα και θεατρικές παραστάσεις θα στεγαστούν στις δημόσιες τουαλέτες με πραγματικούς ηθοποιούς και κοινό που θα κάτσει στα... πλακάκια. Για σουβενίρ η πόλη σχεδιάζει να πουλάει μικρές ρέπλικες του διάσημου έργου "Fountain" του Μαρσέλ Ντισόν (Marcel Duchamp).

Εμείς μαζέψαμε τις πιο περίεργες δημόσιες τουαλέτες στον κόσμο (δες photos)...

Χρ.Τ.