Οι ηδονικές νύφες του... Σατανά

03.07.2014
Αυτά τα κορίτσια έχουν ποζάρει για να εικονοποιήσουν τις εμμονές του εκκεντρικού Αμερικανο-δανού φωτογράφου Γουίλιαμ Μόρτενσεν (William Mortensen) που ξεκίνησε την καριέρα του με ασπρόμαυρα πορτρέτα ηθοποιών του Χόλιγουντ και αφίσες. Γεννημένος το 1897 στη Γιούτα, ο Μόρτενσεν -πολύ μπροστά για την εποχή του- προτιμούσε να επεξεργάζεται τις εικόνες του, ώστε να έχει ένα ρομαντικό-ζωγραφικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το να τις αφήνει βαρετά απείραχτες. Αφού τελείωσε το στρατό για σύντομο χρονικό διάστημα ο Μόρτενσεν σπούδασε σχέδιο στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1920 ταξίδεψε στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Κωνσταντινούπολη για να εξασκηθεί στη τέχνη της ζωγραφικής. Επέστρεψε στην κατοικία του στη Γιούτα και κατόπιν ταξίδεψε στο Χόλιγουντ, για να συναντήσει την αδερφή του, όπου και ξεκίνησε να φωτογραφίζει. Τον έχουν αποκαλέσει «Αντίχριστο» και «Διάβολο» και βλέποντας αυτές τις εικόνες καταλαβαίνουμε το γιατί! Αυτή η σειρά φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί το 1926 και το 1927, απεικονίζουν μια νεαρή γυναίκα και τον «αρραβώνα» της με τη μαύρη μαγεία. Χ.Τ.

Οι Νύφες του Σατανά; Αυτά τα κορίτσια έχουν ποζάρει για να εικονοποιήσουν τις εμμονές του εκκεντρικού Αμερικανο-δανού φωτογράφου Γουίλιαμ Μόρτενσεν (William Mortensen) που ξεκίνησε την καριέρα του με ασπρόμαυρα πορτρέτα ηθοποιών του Χόλιγουντ και αφίσες. Γεννημένος το 1897 στη Γιούτα, ο Μόρτενσεν -πολύ μπροστά για την εποχή του- προτιμούσε να επεξεργάζεται τις εικόνες του, ώστε να έχει ένα ρομαντικό-ζωγραφικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το να τις αφήνει βαρετά απείραχτες.

Αφού τελείωσε το στρατό για σύντομο χρονικό διάστημα ο Μόρτενσεν σπούδασε σχέδιο στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1920 ταξίδεψε στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Κωνσταντινούπολη για να εξασκηθεί στη τέχνη της ζωγραφικής. Επέστρεψε στην κατοικία του στη Γιούτα και κατόπιν ταξίδεψε στο Χόλιγουντ, για να συναντήσει την αδερφή του, όπου και ξεκίνησε να φωτογραφίζει. Τον έχουν αποκαλέσει «Αντίχριστο» και «Διάβολο» και βλέποντας αυτές τις εικόνες καταλαβαίνουμε το γιατί! Αυτή η σειρά φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί το 1926 και το 1927, απεικονίζουν μια νεαρή γυναίκα και τον «αρραβώνα» της με τη μαύρη μαγεία.

Χ.Τ.