Ακούσαμε την Καμεράτα να συναντάει τους Beatles

21.07.2014
Με τη μαγική και διαχρονική μουσική των «Σκαθαριών» πλημμύρισε το Ηρώδειο, την Πέμπτη 17 Ιουλίου.

Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη μάς χάρισε ένα νοσταλγικό ταξίδι στα πιο γνωστά τραγούδια του πιο διάσημου συγκροτήματος με τις ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύρραχου. Ο τελευταίος κατάφερε να διατηρήσει το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών του Beatles εμπλουτίζοντας τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου. To αποτέλεσμα; Μία αναπάντεχη μουσική συνάντηση και μία ονειρική βραδιά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Το "ρόλο" των τεσσάρων Σκαθαριών ανέλαβαν οι τραγουδιστές Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκη και Στηβ Κόκκας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό… Αυτοί ωστόσο που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη της βραδιά ήταν οι ΜΕΛΙSSES, το συγκρότημα των οποίων έδωσε, ένα ιδιαίτερο στυλ και μία ξεχωριστή φρεσκάδα στη βραδιά ξεσηκώνοντας κυριολεκτικά το κατάμεστο Ηρώδειο! Ο τραγουδιστής τους Χρήστος Μάστορας μας ταξίδεψε στις μελωδίες του «Honeymοon Song» (Αν θυμηθείς τ’ ονειρό μου) του Θεοδωράκη και έδωσε μία εξαιρετική ερμηνεία στο Yesterday.

Τα όποια αρνητικά της βραδιάς δεν αξίζει να σχολιαστούν, γιατί υπερκαλύφθηκαν από τις εξαίσια «πειραγμένες» μελωδίες των Beatles, με αποκορύφωμα αυτή του Hey Jude (όπου όλοι οι θεατές αψήφησαν τους κανονισμούς του αρχαίου θεάτρου δημιουργώντας με τους φακούς των κινητών τους μία μαγευτική ατμόσφαιρα) και του ρυθμικού Yellow Submarine.

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]