Παρεμβαίνει σεξιστικά και προκαλεί όσο δεν... πάει

23.07.2014
Πρόσφατα του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Βασιλιά του Κοψίματος στη Νέα Υόρκη». Είναι αυτός που καταφέρνει να θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στις κοινωνικές συμβάσεις και τα ταμπού αναμειγνύοντας διάφορα είδη τεχνών. Ο λόγος για τον Κάλεν Χόλομον (Kalen Hollomon) που επιδίδεται στην τέχνη του κολάζ και καταφέρνει να μαγνητίσει τα βλέμματα μας πάνω του εξαιτίας των προκλητικών του Project. Σκοπός του Χόλομον είναι να αποκαλύψει τα ψέματα που κρύβονται πίσω από την επιφάνεια αυτών που αντικρίζουμε καθημερινά. «Η ιδέα του ότι μπορώ να αλλάζω τις αξίες που αντιπροσωπεύει μια εικόνα ή το νόημά της πραγματικά με συναρπάζει. Θέλω να κάνω όσο πιο σεξιστική μπορώ μια εικόνα», ομολογεί και δεν διστάζει να προκαλέσει ως εκεί που άλλο δεν… πάει. Ο Χόλομον είναι ένας νέος καλλιτέχνης που δεν αρνείται πως ανήκει στη γενιά του iPhone. Τραβάει διαρκώς φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού και εν συνεχεία δημιουργεί διάφορα κολάζ. Έγινε γνωστός από το Instagram και το Twitter, ωστόσο τα έργα του έχουν λογοκριθεί πολλάκις και πολλοί από τους λογαριασμούς του έχουν «κλείσει» βιαίως εξαιτίας της ακαταλληλότητάς τους. Γ.Ο

Πρόσφατα του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Βασιλιά του Κοψίματος στη Νέα Υόρκη». Είναι αυτός που καταφέρνει να θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στις κοινωνικές συμβάσεις και τα ταμπού αναμειγνύοντας διάφορα είδη τεχνών. Ο λόγος για τον Κάλεν Χόλομον (Kalen Hollomon) που επιδίδεται στην τέχνη του κολάζ και καταφέρνει να μαγνητίσει τα βλέμματα μας πάνω του εξαιτίας των προκλητικών του Project.

Σκοπός του Χόλομον είναι να αποκαλύψει τα ψέματα που κρύβονται πίσω από την επιφάνεια αυτών που αντικρίζουμε καθημερινά. «Η ιδέα του ότι μπορώ να αλλάζω τις αξίες που αντιπροσωπεύει μια εικόνα ή το νόημά της πραγματικά με συναρπάζει. Θέλω να κάνω όσο πιο σεξιστική μπορώ μια εικόνα», ομολογεί και δεν διστάζει να προκαλέσει ως εκεί που άλλο δεν… πάει.

Ο Χόλομον είναι ένας νέος καλλιτέχνης που δεν αρνείται πως ανήκει στη γενιά του iPhone. Τραβάει διαρκώς φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού και εν συνεχεία δημιουργεί διάφορα κολάζ. Έγινε γνωστός από το Instagram και το Twitter, ωστόσο τα έργα του έχουν λογοκριθεί πολλάκις και πολλοί από τους λογαριασμούς του έχουν «κλείσει» βιαίως εξαιτίας της ακαταλληλότητάς τους.

Γ.Ο