Φωτογραφίζει μοντέλα που δεν «του κάθονται»

05.08.2014
Τα μοντέλα που ... κρύβουν τη γυναικεία φύση τους είναι η μεγάλη του αδυναμία! Ο Jean-Philippe Piter γεννήθηκε στο Ντακάρ το 1968. Στην ηλικία των 16 ετών άφησε πίσω του την Σενεγάλη και μετακόμισε στη Γαλλία για να σπουδάσει φωτογραφία. Μετά τις σπουδές του, μαθήτευσε κοντά στα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας της φωτογραφίας όπως οι: Michel Comte, Dominique Isserman, Jacques Dirand και Yann Arthus-Bertrand. Αφού συγκέντρωσε την απαραίτητη για αυτόν γνώση... έγινε ανάρπαστος στα περιοδικά μόδας και ντιζάιν όπως τα: W, Marie Claire Maison, Vogue UK και The World of Interior. Τον προσέλαβαν να φωτογραφίσει μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες για εταιρίες κολοσσούς, όπως η Thomson και η France Telecom. Γνωστός για τα ερωτικά ασπρόμαυρα πορτρέτα του - τα ανεπιτήδευτα και ευαίσθητα - ο Ζαν Φιλίπ ξελόγιασε με την τέχνη του προσωπικότητες όπως ο Ζερ Ντεπαρτιέ, ο Πίτερ Γκάμπριελ, ο Μπράιαν Φέρι και η Νικόλ Κίντμαν. Το 1997 μετακόμισε στην Καραϊβική. Στο νησί St. Barthélemy δημιούργησε ένα περιοδικό με τίτλο «Pure». Μιας και ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης, εκδότης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Pure καταλαβαίνουμε ότι το έντυπο απεικονίζει απόλυτα την φύση και το φωτογραφικό του στίγμα. Σε αυτές τις φωτογραφίες τα μοντέλα προσπαθούν να μπουν για λίγο στη θέση του... Χ.Τ.

Τα μοντέλα που ... κρύβουν τη γυναικεία φύση τους είναι η μεγάλη του αδυναμία! Ο Jean-Philippe Piter γεννήθηκε στο Ντακάρ το 1968. Στην ηλικία των 16 ετών άφησε πίσω του την Σενεγάλη και μετακόμισε στη Γαλλία για να σπουδάσει φωτογραφία. Μετά τις σπουδές του, μαθήτευσε κοντά στα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας της φωτογραφίας όπως οι: Michel Comte, Dominique Isserman, Jacques Dirand και Yann Arthus-Bertrand. Αφού συγκέντρωσε την απαραίτητη για αυτόν γνώση... έγινε ανάρπαστος στα περιοδικά μόδας και ντιζάιν όπως τα: W, Marie Claire Maison, Vogue UK και The World of Interior.

Τον προσέλαβαν να φωτογραφίσει μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες για εταιρίες κολοσσούς, όπως η Thomson και η France Telecom. Γνωστός για τα ερωτικά ασπρόμαυρα πορτρέτα του - τα ανεπιτήδευτα και ευαίσθητα - ο Ζαν Φιλίπ ξελόγιασε με την τέχνη του προσωπικότητες όπως ο Ζερ Ντεπαρτιέ, ο Πίτερ Γκάμπριελ, ο Μπράιαν Φέρι και η Νικόλ Κίντμαν. Το 1997 μετακόμισε στην Καραϊβική. Στο νησί St. Barthélemy δημιούργησε ένα περιοδικό με τίτλο «Pure». Μιας και ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης, εκδότης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Pure καταλαβαίνουμε ότι το έντυπο απεικονίζει απόλυτα την φύση και το φωτογραφικό του στίγμα. Σε αυτές τις φωτογραφίες τα μοντέλα προσπαθούν να μπουν για λίγο στη θέση του...

Χ.Τ.