«Ο Μέγας Ανατολικός» του Εμπειρίκου ξανά στο ΚΕΤ

20.08.2014
Ο Μπάμπης Γαλιατσάτος και η Κατερίνα Μαούτσου θα επιβιβαστούν και τη νέα σεζόν στον «Μεγάλο Ανατολικό» του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Από το πολυσέλιδο έργο-ζωής του σπουδαίου ποιητή, ψυχαναλυτή και υπερρεαλιστή, επιλέγουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα, μεταπλάθοντάς τα σε θεατρικές εικόνες. Η παράστασή τους που είχε παρουσιαστεί για λίγες ημερομηνίες την άνοιξη, θα επιστρέψει στον πολυχώρο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» και θα παίζεται από τις 27 Σεπτεμβρίου-26 Οκτωβρίου.

Έργο πρωτοποριακό και τολμηρό, το «ερωτογράφημα» του Ανδρέα Εμπειρίκου, ξεδιπλώνει το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανίου «Μέγας Ανατολικός»-από το λιμάνι του Λίβερπουλ μέχρι τη Νέα Υόρκη, το 1867. Το έργο συμπυκνώνει τις ψυχαναλυτικές, αισθητικές και ιδεολογικές αντιλήψεις του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Οι Μπάμπης Γαλιατσάτος και Κατερίνα Μαούτσου αφήνουν τη σφραγίδα τους στις σημαντικότερες παραμέτρους της παραγωγής, καθώς συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία, τη σύνθεση των κειμένων και τη δραματουργική τους επεξεργασία, τα σκηνικά και τα κοστούμια. Στην ατμόσφαιρα της δουλειάς τους συμβάλλουν και οι ηχογραφημένες φωνές των Ελένης Βεργέτη, Λευτέρη Γαλιατσάτου, Ακύλλα Καραζήση, Θεανούς Μεταξά, Ηρούς-Ελένης Μπέζου, Έμης Πανουργιά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μαρίας Σκουλά, Γιώργη Τσουρή και Νικόλα Χανακούλα.

Σύνθεση κειμένων-δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία, ερμηνεία, σκηνικά-κοστούμια: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου, βοηθός σκηνοθετών: Έμη Πανουργιά, φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος, ηχογραφήσεις και επιμέλεια ηχογραφήσεων: Γιώργης Τσουρής. Ακούγονται οι φωνές των Ελένης Βεργέτη, Λευτέρη Γαλιατσάτου, Ακύλλα Καραζήση, Θεανούς Μεταξά, Ηρούς-Ελένης Μπέζου, Έμης Πανουργιά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μαρίας Σκουλά, Γιώργη Τσουρή και Νικόλα Χανακούλα.

Info:
«Ο Μέγας Ανατολικός»
από τις 27 Σεπτεμβρίου-26 Οκτωβρίου 2014,
κάθε Σάββατο και Κυριακή

Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων,
Κυπρου 91Α και Σικίνου 35 Α, Κυψέλη.

Τηλ.: 2130040496 - 6945348445.
Διάρκεια: 100 λεπτά. Ώρα έναρξης: 21:30.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ,
μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, κάρτα ΣΕΗ: 5 ευρώ).