Είκοσι χρόνια Φεστιβάλ Παπάγου- Χολαργού

25.08.2014
Η αυλαία άνοιξε πριν από είκοσι χρόνια. Από την πρώτη στιγμή το κοινό «αγκάλιασε» τις ξεχωριστές καλλιτεχνικές βραδιές και έτσι πολύ γρήγορα το Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού ξεπέρασε το στενό πλαίσιο των δημοτικών συνόρων και έγινε ευρύτερα γνωστό αφήνοντας το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Φέτος γιορτάζει τα εικοστά του γενέθλια και πιστό στο ραντεβού του ανοίγει αύριο τις πύλες του στους λάτρεις του θεάτρου, της μουσικής και του χορού παρουσιάζοντας επιλεγμένες παραστάσεις.

«Το Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού συμπληρώνει φέτος μια εικοσαετία. Ξεκίνησε το 1995 με πρωτοβουλία του δημάρχου Βασίλη Ξύδη», επισημαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βεντουζά, υπεύθυνη και συντονίστρια του φεστιβάλ.

«Παλαιότερα, πριν γίνει θεσμός το φεστιβάλ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, όπου πραγματοποιούνται όλες οι παραστάσεις, γίνονταν ελάχιστες εκδηλώσεις κυρίως τοπικού χαρακτήρα. Το μικρό θέατρο μέσα στην πόλη αρχικά φιλοξενούσε 500 άτομα, ενώ σήμερα ο αριθμός των θεατών που έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις φτάνει τους 1.500. Πιστεύω ότι ο χώρος όπου διεξάγεται το φεστιβάλ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να το αγαπήσει ο κόσμος. Είναι ένα θέατρο μέσα σε ένα μεγάλο πάρκο με φυσική ομορφιά», προσθέτει.

Από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής του φεστιβάλ δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην οργάνωσή του αλλά και στην επιλογή των παραστάσεων. «Είμαστε ''προσεκτικοί" στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούμε αφού όλα παίζουν ρόλο. Η σκηνοθεσία, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων καταφέραμε να δώσουμε στο φιλοθέαμον κοινό υψηλής αισθητικής παραστάσεις. Αλλωστε από την πρώτη στιγμή ο κόσμος ανταποκρίθηκε με τη μεγάλη προσέλευση. Η ποιότητα των εκδηλώσεων σε συνδυασμό με το μαγευτικό περιβάλλον του κηποθεάτρου πιστεύω ότι αποτελούν εγγύηση για μια ευχάριστη βραδιά» αναφέρει η κ. Βεντουζά, η οποία για εννιά χρόνια βρίσκεται στο «τιμόνι» της διοργάνωσης.

Το «επετειακό» πρόγραμμα του φεστιβάλ που ξεκινάει αύριο Δευτέρα 25 Αυγούστου, περιλαμβάνει 23 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και σύγχρονου θεάτρου, καθώς και ενδιαφέρουσες μουσικές και χορευτικές βραδιές καταξιωμένων καλλιτεχνών.

«Στη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου ξεχώρισαν πολλές παραστάσεις. Κάποιες από αυτές όπως η ''Μήδεια'' σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου το 2000, οι ''Ορνιθες'' από το Θέατρο Τέχνης το 2008 και η συναυλία της τραγουδοποιού Μόνικα το 2009 χάρισαν στο κοινό μοναδικές βραδιές» καταλήγει η Ειρήνη Βεντουζά. Αύριο Δευτέρα ξεκινούν στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου οι καλλιτεχνικές βραδιές με επιλεγμένα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά σχήματα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού. Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το «Εθνος της Κυριακής».

Το πρόγραμμα

Μεγάλα ονόματα στη σκηνή του Κηποθεάτρου

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα 25: «Ρεσιτάλ». Συναυλία Μαρινέλλα - Χατζής

Τετάρτη 27: «Earthdancers - Χορευτές του κόσμου»

Σάββατο 30: «Πέρσες» του Αισχύλου από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κυριακή 31: «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» από τον θεατρικό οργανισμό «Culture Factory»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Δευτέρα 1: «Χάιντι». Παιδική παράσταση από τις θεατρικές παραγωγές «Μέθεξις»

Τετάρτη 3: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο

Πέμπτη 4: «100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού» (είσοδος ελεύθερη)

Παρασκευή 5: «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου

Σαββατο 6: «Η κοιμωμένη ξύπνησε» των Ξένιας Καλο­γερο­πούλου και Θωμά Μοσχόπουλου. Παιδική παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Κυριακή 7: Εθνική Συμφωνική Ορχή- στρα της ΝΕΡΙΤ (είσοδος ελεύθερη)

Δευτέρα 8: «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον θεατρικό οργανισμό Texnis

Τετάρτη 10: «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τον θεατρικό οργανισμό 5η Εποχή Τέχνης

Πέμπτη 11: Ονειρική κομπανία «Πάλκο» (Ελάτε να τραγουδή­σουμε). Φιλική σύμπραξη Γιώργος Βεντουζάς. (είσοδος ελεύθερη)

Παρασκευή 12: «Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου ΣΤαυρακούδη

Δευτέρα 15: «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο

Τρίτη 16: «Πάμε σαν άλλοτε» του Δημήτρη Αδάμη. Θεατρική παράσταση από την ομάδα Γυμνασίου- Λυκείου Παπάγου (είσοδος ελεύθερη)

Τετάρτη 17: «Λιμάνια Ξένα». Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου

Παρασκευή 19: «Ταξίδι στο όνειρο». Συναυλία με την Αλέκα Κανελλίδου

Σάββατο 20: «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Κυριακή 21: «Exotica». Μουσική παράσταση με τη Νίνα Λοτσάρη

Δευτέρα 22: «Αλίκη Καγιαλόγλου - Απόψε την κιθάρα μου τη στόλισα κορδέλες»

Πέμπτη 25: «Το σχολείο είναι rock». Μαθητική ροκ συναυλία με συγκροτήματα μαθητών των Γυμνασίων ? Λυκείων του Δήμου Παπάγου - Χολαργού (είσοδος ελεύθερη)

Κυριακή 28: «Σεργιάνι στην παράδοση». Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Περιφε­ρειακό Τμήμα Χορού Παπάγου - Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων (είσοδος ελεύθερη)