Ζωγραφίζει με... παγωτά (άλλο και τούτο πάλι)

25.08.2014
Τους πιο γλυκούς πίνακες ζωγραφίζει ένας Ιρακινός καλλιτέχνης από την Βαγδάτη, ο Οτμάν Τομά. Ο Τομά είναι λάτρης των παγωτών και γι΄αυτό και έχει επιλέξει αυτά ως… μπογιές. Αντί λοιπόν να ζωγραφίσει με τις συνηθισμένες τέμπερες ή λαδομπογιές, επιλέγει πολύχρωμα ημι-λιωμένα παγωτά και χρωματίζει τους πίνακές του. Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τον πρωτότυπο αυτό τρόπο ζωγραφικής, καθώς δύσκολα μπορούν να πιστέψουν πως αυτά τα χρώματα προέρχονται από … παγωτά, αν ωστόσο ο Τόμα λέει την αλήθεια, τότε πραγματικά η τέχνη μπορεί να γεννηθεί από το τίποτα! Γ.Ο

Τους πιο γλυκούς πίνακες ζωγραφίζει ένας Ιρακινός καλλιτέχνης από την Βαγδάτη, ο Οτμάν Τομά.
Ο Τομά είναι λάτρης των παγωτών και γι΄αυτό και έχει επιλέξει αυτά ως… μπογιές. Αντί λοιπόν να ζωγραφίσει με τις συνηθισμένες τέμπερες ή λαδομπογιές, επιλέγει πολύχρωμα ημι-λιωμένα παγωτά και χρωματίζει τους πίνακές του.

Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τον πρωτότυπο αυτό τρόπο ζωγραφικής, καθώς δύσκολα μπορούν να πιστέψουν πως αυτά τα χρώματα προέρχονται από … παγωτά, αν ωστόσο ο Τόμα λέει την αλήθεια, τότε πραγματικά η τέχνη μπορεί να γεννηθεί από το τίποτα!

Γ.Ο