Ο,τι αξίζει να θυμόμαστε από τα βραβεία MTV

26.08.2014
Τα MTV Video Music Awards έγιναν όπως και κάθε χρονιά, στην Καλιφόρνια και όλα τα αστέρια της διεθνούς showbiz έδωσαν το «παρών» χαρίζοντας στην τελετή λίγη από τη λάμψη τους.

Τα VMA's όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν πολύ υλικό για συζήτηση. Ρούχα, ευτράπελα, εμφανίσεις, βραβεία, χαμός. Τα “MTV Video Music Awards” 2014 άνοιξαν με μία μοναδική και καλοκαιρινή τριάδα. Η Ariana Grande έδωσε ένα μοναδικό show με το hit, “Break Free’’. Η Nicki Minaj, παρουσίασε το νέο της hit «Anaconda», με μία αποκαλυπτική εμφάνιση και έναν super sexy χορό. Ενώ η τραγουδίστρια Jessie J, συμπλήρωσε την τριάδα με το smash hit τους, “Bang Bang”.

H Beyonce από την πλευρά της, σε μια ξεχωριστή παράσταση, διάρκειας 15 λεπτών, ερμήνευσε όχι ένα και δύο, αλλά λίγο απ' όλα τα τραγούδια του καινούριου της δίσκου, μαγνητίζοντας τα βλέμματα με την εμφάνισή της. Μάλιστα τα MTV Video Music Awards ήταν για τη διάσημη τραγουδίστρια και τον Τζέι Ζι η ευκαιρία για να βάλουν τέλος σε όσα ακούγονται τελευταία για το γάμο τους. Με μια ζεστή αγκαλιά και ένα τρυφερό φιλί στο στόμα το ζευγάρι έδειξε πόσο αγαπημένο είναι όταν ο γνωστός ράπερ ανέβηκε στη σκήνη κρατώντας στα χέρια του τη μικρή Μπλού Ίβι. Η 33χρονη σταρ πήρε το βραβείο της από τον σύζυγό της και τη μικρή τους κόρη ενώ η συγκίνησή της ήταν τόσο μεγάλη που δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα on stage.

Ο τρόπος με τον οποίο η Miley Cyrus παρέλαβε το βραβείο της ήταν έκπληξη. Η pop star, έκανε κάτι ιδιαίτερο και αποφάσισε να μην εκμεταλλευτεί τη σκηνή των MTV VMA για να προκαλέσει αλλά για να ταρακουνήσει λίγο την βολεμένη κοινωνία. Έτσι, λοιπόν, δεν ανέβηκε η ίδια να παραλάβει το βραβείο της, αλλά έστειλε έναν άστεγο, με τον οποίο φωτογραφήθηκε και στο instagram, ο οποίος μίλησε για όλους τους άστεγους που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο… Ο Jesse ανέβηκε στη σκηνή στη θέση της, εκποσωπώντας 1,6 εκατομμύρια άστεγους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τη μεγάλη βραδιά δε θα μπορούσε να λείψει έστω και μία αναφορά στο θέμα που έχει αναστατώσει το Φέργκιουσον του Μιζούρη και όλη την Αμερική . Η δολοφονία του Μάικ Μπράουν από αστυνομικό πριν από δύο εβδομάδες έχει σηκώσει κύμα αντιδράσεων και έχει προκαλέσει άγριες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού σε όλη τη χώρα. Σε αυτά ήταν που αναφέρθηκε και ο hip hop καλλιτέχνης Melle Mel (Melvin Glover) ο οποίος και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτούς σιγή στη μνήμη του 18χρονου.

Η Kim Kardashian κάλεσε στην σκηνή τον Sam Smith, ο οποίος μάγεψε το κοινό και τις αδερφές Kardashian με την εκτέλεση της hit μπαλάντας “Stay with Me”.

Το κοινό καλωσόρισε με ζήτω-κραυγές στην σκηνή το pop punk συγκρότημα 5 Seconds of Summer, το οποίο έκανε όλα τα κορίτσια να λιποθυμούν για την πρώτη εμφάνιση τους στα "Video Music Awards", τραγουδώντας το νέο τους single"Amnesia".

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Jay Pharoah, χάρισε γέλιο στο κοινό παρουσιάζοντας κωμικά sketch, με μιμήσεις του Kanye West και του JAY Z.

Οι celebrities έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα στη βραδιά με τις εντυπωσιακές τους στιλιστικές επιλογές. Tην παράσταση φαίνεται να «έκλεψε» η Τέιλορ Σουίφτ που φόρεσε... κάτι σαν μαγιό και ξεχώρισε! Τα βλέμματα τράβηξε και η Κιμ Καρντάσιαν με ένα μίνι, αποκαλυπτικό φόρεμα αλλά και η εκθαμβωτική Jennifer Lopez.

Η Λατίνα σταρ αναστάτωσε το κοινό για ακόμα μια φορά με την καυτή της εμφάνιση με ένα άκρως αποκαλυπτικό ασημί φόρεμα με στρας που φέρει την υπογραφή του εκκεντρικού Charbel Zoe. Αφήνοντας μεγάλο μέρος του κορμιού της ακάλυπτο και τονίζοντας τα διάσημα οπίσθιά της, προκάλεσε πανικό σε δημοσιογράφους και θαμώνες οι οποίοι δε σταμάτησαν λεπτό να απαθανατίζουν την καυτή –και φρεσκοχωρισμένη- Τζένιφερ. Το φόρεμα συνδύασε με πανάκριβες γόβες Jimmy Choo και τσαντάκι του οίκου Thalé Blanc.

Στα βραβεία εμφανίστηκε και ο πρώην αγαπημένος της εκρηκτικής Λόπεζ, Κάσπερ Σμαρτ με τον οποίο σύμφωνα με την ίδια τη Τζένιφερ, διατηρούν πλέον φιλικές σχέσεις. Πολλοί πάντως μιλούν για επανασύνδεση παρότι οι ίδιοι το αρνούνται. Στο παρακάτω βίντεο πάντως είναι και οι δύο γοητευτικά χαμογελαστοί...

Η τελετή είχε όμως και ένα βίντεο αφιέρωμα στον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Συγκινητιικό μεν, αλλα το 23 δευτερολέπτων βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις για τη μικρή διάρκειά του, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το βρήκαν υποτιμητικό για τη μνήμη του.

Ε.Σ.