Όταν ο Ντόναλντ έκανε... μπάφους

27.08.2014
Η συμβατική μορφή της τέχνης έχει προ πολλού πάψει να συγκινεί τους καλλιτέχνες και προτεραιότητα πλέον έχει η δυνατότητα δημιουργίας συγκινήσεων στο κοινό ακολουθώντας την φαντασίωση του κάθε δημιουργού. Ο Χοσέ Ροδόλφο Λοάιζα Οντιβέρος (Jose Rodolfo Loaiza Ontiveros) είχε μια πραγματικά ανατρεπτική φαντασίωση: στο μυαλό του όλοι οι ήρωες του Ντίσνει που συντρόφεψαν τα παιδικά μας χρόνια δεν ήταν ακριβώς αθώοι και άσπιλοι. Ήταν άνθρωποι σαν εμάς με κρυφές παραβατικές συμπεριφορές που μάταια προσπαθούσαν να αποκρύψουν, με ιδιαιτερότητες, πάθη και άλλα ελαττώματα. Στην νέα του έκθεση με τίτλο «Profanity Pop», η οποία στεγάζεται στη γκαλερι La Luz de Jesus στο Λος Άντζελες, οι θεατές θα συναντήσουν μια πλειάδα ηρώων, όπως ο Μίκι, ο Γκούφυ , ο Ντόναλντ Ντακ, η Μίνι, η Νταίζη και πολλοί άλλοι σε πίνακες με θεματολογία που άλλους θα σοκάρει και άλλους θα διασκεδάσει. Παγκόσμια θέματα διαλεγμένα από τη θρησκεία με τον Μίκι σε ρόλο …Ιησού, τους Γκούφυ και Ντόναλντ να κάνουν μπάφο, τους νάνους να ανταλλάσσουν φιλιά, τους πρίγκιπες των παραμυθιών να προτιμούν να παντρεύονται μεταξύ τους και άλλα ξεκαρδιστικά δημιουργούν μια πραγματική πρωτότυπη έκθεση. Η ουσία της δουλειάς δεν είναι βέβαια ο χαβαλές, καθώς πέρα από το γέλιο που μπορεί να προκύψει σε πρώτο επίπεδο, όλα τα θέματα είναι δοσμένα με σοβαρότητα καθώς στα πρόσωπα των ηρώων αποτυπώνεται η ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης και η ευαισθησία της μακριά από παστέλ αποχρώσεις ειδυλλιακών χάπι εντ. Γ.Ο

Η συμβατική μορφή της τέχνης έχει προ πολλού πάψει να συγκινεί τους καλλιτέχνες και προτεραιότητα πλέον έχει η δυνατότητα δημιουργίας συγκινήσεων στο κοινό ακολουθώντας την φαντασίωση του κάθε δημιουργού.

Ο Χοσέ Ροδόλφο Λοάιζα Οντιβέρος (Jose Rodolfo Loaiza Ontiveros) είχε μια πραγματικά ανατρεπτική φαντασίωση: στο μυαλό του όλοι οι ήρωες του Ντίσνει που συντρόφεψαν τα παιδικά μας χρόνια δεν ήταν ακριβώς αθώοι και άσπιλοι. Ήταν άνθρωποι σαν εμάς με κρυφές παραβατικές συμπεριφορές που μάταια προσπαθούσαν να αποκρύψουν, με ιδιαιτερότητες, πάθη και άλλα ελαττώματα.

Στην νέα του έκθεση με τίτλο «Profanity Pop», η οποία στεγάζεται στη γκαλερι La Luz de Jesus στο Λος Άντζελες, οι θεατές θα συναντήσουν μια πλειάδα ηρώων, όπως ο Μίκι, ο Γκούφυ , ο Ντόναλντ Ντακ, η Μίνι, η Νταίζη και πολλοί άλλοι σε πίνακες με θεματολογία που άλλους θα σοκάρει και άλλους θα διασκεδάσει.
Παγκόσμια θέματα διαλεγμένα από τη θρησκεία με τον Μίκι σε ρόλο …Ιησού, τους Γκούφυ και Ντόναλντ να κάνουν μπάφο, τους νάνους να ανταλλάσσουν φιλιά, τους πρίγκιπες των παραμυθιών να προτιμούν να παντρεύονται μεταξύ τους και άλλα ξεκαρδιστικά δημιουργούν μια πραγματική πρωτότυπη έκθεση.

Η ουσία της δουλειάς δεν είναι βέβαια ο χαβαλές, καθώς πέρα από το γέλιο που μπορεί να προκύψει σε πρώτο επίπεδο, όλα τα θέματα είναι δοσμένα με σοβαρότητα καθώς στα πρόσωπα των ηρώων αποτυπώνεται η ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης και η ευαισθησία της μακριά από παστέλ αποχρώσεις ειδυλλιακών χάπι εντ.

Γ.Ο