Ένας πολύ βρώμικος... έρωτας

26.09.2014
Αλήθεια, πως συμπεριφερόμαστε πίσω από κλειστές πόρτες όταν κανείς δεν μας παρακολουθεί; Ο ζωγράφος Ρέουμπεν Νέγκρον (Reuben Negron) αφιέρωσε όλο την ενεργητικότητα και το ταλέντο του σαν καλλιτέχνης για να παρουσιάσει μια ζωγραφική συλλογή με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο Dirty Dirty Love. O ίδιος μας αναλύει την προσέγγιση του ως εξής : "Εξερευνώντας το σεξ, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα μας σαν έννοιες, η συλλογή Dirty Dirty Love είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που περιστρέφεται γύρω από το πως ζουν μεμονωμένα άτομα και ζευγάρια στον προσωπικό τους χώρο." Κάθε πίνακας αντανακλά πραγματικές σχέσεις και καταστάσεις που προκύπτουν πηγαία από τα άτομα. Δεν έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με αισθησιακές απομιμήσεις συμπεριφορών που μπορούμε να βρούμε αλλού. Όλα τα μοντέλα είναι εθελοντές που για τους δικούς τους λόγους θέλησαν να μοιραστούν την ιδιωτική τους ζωή με όλους μας. Η όλη διαδικασία ξεκινά με συζήτηση μεταξύ του καλλιτέχνη και των εθελοντών προκειμένου να κατανοήσει ο τελευταίος τι είναι αυτό που τους ωθεί να ακολουθούν τέτοιες συμπεριφορές όταν είναι στο χώρο τους. Από κει και μετά, αυτός ακολουθεί το ρόλο του παρατηρητή που ήσυχα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο σπίτι. Οι πίνακες που προκύπτουν είναι όπως μας δηλώνει, μια απομυθοποιημένη, αλλά και προνομιούχος ματιά στο πως ζούμε τη ζωή μας, όταν αισθανόμαστε μόνοι και ασφαλείς στο χώρο μας. Γ.Οικονόμου

Αλήθεια, πως συμπεριφερόμαστε πίσω από κλειστές πόρτες όταν κανείς δεν μας παρακολουθεί; Ο ζωγράφος Ρέουμπεν Νέγκρον (Reuben Negron) αφιέρωσε όλο την ενεργητικότητα και το ταλέντο του σαν καλλιτέχνης για να παρουσιάσει μια ζωγραφική συλλογή με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο Dirty Dirty Love. O ίδιος μας αναλύει την προσέγγιση του ως εξής : "Εξερευνώντας το σεξ, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα μας σαν έννοιες, η συλλογή Dirty Dirty Love είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία που περιστρέφεται γύρω από το πως ζουν μεμονωμένα άτομα και ζευγάρια στον προσωπικό τους χώρο."

Κάθε πίνακας αντανακλά πραγματικές σχέσεις και καταστάσεις που προκύπτουν πηγαία από τα άτομα. Δεν έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με αισθησιακές απομιμήσεις συμπεριφορών που μπορούμε να βρούμε αλλού. Όλα τα μοντέλα είναι εθελοντές που για τους δικούς τους λόγους θέλησαν να μοιραστούν την ιδιωτική τους ζωή με όλους μας. Η όλη διαδικασία ξεκινά με συζήτηση μεταξύ του καλλιτέχνη και των εθελοντών προκειμένου να κατανοήσει ο τελευταίος τι είναι αυτό που τους ωθεί να ακολουθούν τέτοιες συμπεριφορές όταν είναι στο χώρο τους. Από κει και μετά, αυτός ακολουθεί το ρόλο του παρατηρητή που ήσυχα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο σπίτι. Οι πίνακες που προκύπτουν είναι όπως μας δηλώνει, μια απομυθοποιημένη, αλλά και προνομιούχος ματιά στο πως ζούμε τη ζωή μας, όταν αισθανόμαστε μόνοι και ασφαλείς στο χώρο μας.

Γ.Οικονόμου