Γυμνές γυναίκες με... βούλες

13.10.2014
Ένα δείγμα της δουλειάς του Χάινριχ Χάιντερσμπεργκ (1906 – 2006) (Heidersberger Heinrich), του σουρεαλιστή γερμανού φωτογράφου σας παρουσιάζουμε σήμερα, καθώς οι ασπρόμαυρες λήψεις του παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και ακροβατούν στα όρια του σουρεαλισμού. Ο Χάιντερσμπεργκ διδάχθηκε αρχιτεκτονική και ζωγραφική σε μαθήματα που έδωσε ο Φερναντ Λεζέρ στο Παρίσι, αλλά αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς την καλλιτεχνική του ολοκλήρωση. Σύντομα ανακάλυψε ότι το πάθος του ήταν η φωτογραφία και ασχολήθηκε με αυτήν. Μεγάλη του έμπνευση ήταν Man Ray ένας Αμερικανός καλλιτέχνης που ζούσε στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 30. Γ.Ο
Ένα δείγμα της δουλειάς του Χάινριχ Χάιντερσμπεργκ (1906 – 2006) (Heidersberger Heinrich), του σουρεαλιστή γερμανού φωτογράφου σας παρουσιάζουμε σήμερα, καθώς οι ασπρόμαυρες λήψεις του παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και ακροβατούν στα όρια του σουρεαλισμού.
Ο Χάιντερσμπεργκ διδάχθηκε αρχιτεκτονική και ζωγραφική σε μαθήματα που έδωσε ο Φερναντ Λεζέρ στο Παρίσι, αλλά αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς την καλλιτεχνική του ολοκλήρωση. Σύντομα ανακάλυψε ότι το πάθος του ήταν η φωτογραφία και ασχολήθηκε με αυτήν. Μεγάλη του έμπνευση ήταν Man Ray ένας Αμερικανός καλλιτέχνης που ζούσε στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 30.
Γ.Ο