Αυτός ο ποδηλάτης θα σου κόψει την ανάσα!

13.10.2014
Υπάρχουν ποδηλάτες κι υπάρχει κι ο Danny McAskill.

To 2009 αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του και να αφοσιωθεί full time στις δύο ποδηλατικές ρόδες. Εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ των Doves για το κομμάτι «Winter Hill», στη συνέχεια τον ανακάλυψε η Red Bull και συνεργάστηκαν για το βίντεο «Way Back Home», την επόμενη χρονιά υπέγραψε με την ποδηλατική εταιρία Inspired Bicycles και κυκλοφόρησε η δική του σειρά Inspired Skye και πέρασε μέχρι και από τα κινηματογραφικά πλατώ κάνοντας τα stunts στην ταινία Premium Rush.

Ο Ντάνι ΜακΑσκιλ (Danny Mcaskill) είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδηλάτες που κυκλοφορούν, έχει άψογη φυσική κατάσταση και τεχνική και κάθε φορά που ανεβαίνει βίντεο μ’ εκείνον πρωταγωνιστή, σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Μόλις πατάς play ξέρεις ότι θα δεις τον 28χρονο Σκοτζεζο στα πιο απίθανα μέρη ποδηλατώντας σε βουνά, λαγκάδια, θάλασσες, λίμνες, πεδιάδες, στις άκρες των γκρεμών χωρίς να μασάει πουθενά με το ποδήλατο να είναι προέκταση του σώματος του.

Το τελευταίο του ταξίδι πάλι με τη Red Bull είναι στο Cullins της Σκοτίας, μία περιοχή με απίστευτα τοπία αλλά και απότομους βράχους και μέχρι τώρα έχει μαζέψει στο youtube πάνω από 16.000.000 views.

«Από τότε που ήμουν μικρός, πάντα ονειρευόμουν να κάνω ποδήλατο στο Cuillin Ridge. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ μας πήρε πολύ χρόνο για το οργανώσουμε όπως έπρεπε και είναι ίσως το πιο απαιτητικό βίντεο που έχω κάνει όσον αφορά την φυσική κατάσταση! Βέβαια ήθελα πολύ να δείξουμε όσο καλύτερα γίνεται το νησί και να κάνουμε τους κατοίκους να αισθανθούν υπερήφανοι που ζουν σ’ ένα από τα πιο υπέροχα μέρη του κόσμου.» ανέφερε ο Ντάνι στο PinkBike κι ετοιμάσου να μαζεύεις το σαγόνι σου μπροστά από την οθόνη.

Κ.Π