Πέθανε ο μουσικός παραγωγός του Exciter των Depeche Mode

14.10.2014
Ο θάνατος του μουσικού, παραγωγού και πρωτοπόρου καλλιτέχνη της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής Mark Bell επιβεβαιώθηκε χθες το απόγευμα από τη δισκογραφική του εταιρία Warp Records.

Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος μουσικός παραγωγός Mark Bell πέθανε μετά από επιπλοκές κατά την διάρκεια μας εγχείρισης. Ούτε τα αίτια του θανάτου του, αλλά ούτε και η ακριβής ημερομηνία, έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η είδηση του θανάτου του είχε διαρρεύσει πριν μερικές ώρες στα social media μετά από ένα tweet των Black Dog.

Ο Mark Bell δημιούργησε μαζί με τον Gez Varley τους τους LFO, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρονικά σχήματα της δεκαετίας του '90. To 1991 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους "Frequencies". Το 1996 ο Varley αποχώρησε από το γκρουπ αλλά ο Bell συνεχίζοντας με το ίδιο όνομα ανέλαβε το 1997 την παραγωγή του "Homogenic", του τρίτου άλμπουμ της Bjork, και από τότε είχε σταθερή συνεργασία με την διάσημη μουσικό. Ακόμα, ο Bell ήταν ο άνθρωπος πίσω από την παραγωγή του Exciter, ενός από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ που καθιέρωσε τους Depeche Mode το 2001.