Belle And Sebastian - Έρχεται ο πιο διασκεδαστικός δίσκος τους

15.10.2014
Το άλμπουμ ανοίγει με το “Nobody’s Empire”...

Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, οι Belle and Sebastian θα κυκλοφορήσουν το ένατο άλμπουμ τους, “Girls In Peacetime Want To Dance”, στις 19 Ιανουαρίου. Σήμερα μας αποκλαύπτουν μερικές ακόμα λεπτομέρειες, όπως το εξώφυλλο, το tracklist και άλλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το The Quietus δημοσίευσε μια συνέντευξη με τους Stuart Murdoch και Richard, δίνοντας μερικά στοιχεία για το τι να περιμένουμε. Το άλμπουμ ανοίγει με το “Nobodys Empire,” για το οποίο ο Stuart είπε: “ είναι απόλυτα το πιο προσωπικό κομμάτι που έχω γράψει ποτέ.» Από την αρχή της μακρόχρονης μάχης του με το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης από το οποίο πάσχει, το οποίο και τον οδήγησε στην δημιουργία τραγουδιών, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι ένα από τα πιο μουσικά και συναισθηματικά επικά τραγούδια του.

Το άλμπουμ όμως είναι πολύ διασκεδαστικό! Το συγκρότημα πάντως, άκουγε διάφορα πράγματα, όπως vintage Detroit techno και Giorgio Moroder, δίνοντας έτσι μια χορευτική – party διάθεση στο δίσκο – έχουν ένα disco κομμάτι, μάλιστα για τη Sylvia Plath. Η παραγωγή και η μίξη του άλμπουμ έγινε στα Maze Studios στην Atlanta από BenH. Allen III, που είναι γνωστός για τη συνεργασία του με τους Gnarls Barkley, Animal Collective, Raury, και άλλους.

Στη μίξη συμμετείχε και ο επί χρόνια συνεργάτης τους,
TonyDoogan στην Γλασκόβη, ενώ το mastering έκανε ο Frank Arkwright στα Abbey Road Studios. Πιθανότατα να είναι ο πιο εμπνευσμένος και εξωστρεφής δίσκος των Belle andSebastian που απευθύνεται σε ένα πολύ πιο ευρύ κοινό.