Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Τι έγινε στην παρουσίαση του cd για τη Μελίνα [vds]

31.10.2014
«Στου παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας... » ερμηνεύει η αγαπημένη Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε μια σημαντική στιγμή της καλλιτεχνικής διαδρομής της ... στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη.

Στα Public Συντάγματος βρέθηκε η γνωστή ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη για να παρουσιάσει την κυκλοφορία του διπλού cd με τίτλο «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας, Ζωντανή Ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού».

Πρόκειται για την ηχογράφηση της επιτυχημένης ομώνυμης μουσικοθεατρικής παράστασης, που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών και επαναλαμβάνεται στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Με αφορμή την 20ή επέτειο από το θάνατο της Μελίνας, αυτή η παράσταση θυμίζει πόσα της οφείλουμε, από τα σημαντικά ζητήματα που υπερασπίστηκε με φλόγα έως τα μεγάλα τραγούδια που ερμήνευσε. Η δυναμική και ταλαντούχα Ελεωνόρα Ζουγανέλη, πλαισιωμένη από κορυφαίους μουσικούς της Καμεράτα, την μπάντα της και χορευτές, προσεγγίζει με τον δικό της τρόπο τα τραγούδια «της Μελίνας».

Στην παρουσίαση του διπλού cd η τραγουδίστρια μαζί με συντελεστές της παράστασης και συνεργάτες, μίλησαν γι’ αυτή την πολύ σημαντική δουλειά. «Από την επαφή μου με το έργο της Μελίνας έχω να πω ότι κατάφερε να ξυπνήσει στοιχεία του εαυτού μου που είτε τα είχα είτε χρειάστηκε να τα δω για να ανταπεξέλθω σε αυτή την παράσταση» δηλώνει με τη γνωστή της σεμνότητα η Ελεονώρα.

Φορτισμένη στιγμή της βραδιάς η δήλωση της Μπέτυς Βαλάση που θυμήθηκε με συγκίνηση τη φίλη της Μελίνα και τον αγώνας της για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων: «Ελπίζω να ζω ακόμα... η Μελίνα θα τα φέρει στον Παρθενώνα».

Χ.Τ.