Μπείτε σ' ένα κάστρο...σκέτη ψυχεδέλεια

13.11.2014
Θυμάστε τα ψυχεδελικά και tribal σχέδια που βλεπαμε παντού στα 90’s με rave και techno μουσικές στα ηχεία. Στο Castle del Monde στην Ιταλία αποφάσισαν να στρώσουν κάποια πιο ιδιαίτερα χαλιά δια χειρός Miquel Chevalier τα οποία είναι ψηφιακά, χρωματιστά κι αλλάζουν συνεχώς μορφή όση ώρα τα πατούν οι επισκέπτες.

Το συγκεκριμένο installation είναι σαν ένα τεράστιο καλειδοσκόπιο σε διαρκή κίνηση, καλύπτει όλο το πάτωμα ενός μεγάλου χώρου στο κάστρο και όσοι βρίσκονται εκεί βιώνουν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία αφού τους δίνει την αίσθηση ότι βρίσκονται σ’ έναν φουτουριστικό σύμπαν.

Όσο για τον Μεξικάνο εικαστικό που το δημιούργησε, ζει στο Παρίσι και από το 1978 έχει φτιάξει αμέτρητα έργα έχει συμμετασχει σε παρα πολλές εκθέσεις και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης. Οι δουλειές του επικεντρώνονται συνήθως σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα που έχουν στοιχεία από φύση, ψηφιακές πόλεις, χρησιμοποιεί συνήθως σουρεαλιστικά σχέδια και μπορείςνα πάρεις μια γεύση από τον κόσμο του περνώντας μία βόλτα από το site του.

Το βίντεο με το δημιούργημα του στο Castle del Monte πάει κάπως έτσι:

Κ.Π