«Βρώμικο» νυχτοπερπάτημα Πρωτοχρονιάς στην Τρούμπα!

29.12.2014
Η Mahayana Records πήρε την απόφαση να δώσει τον απαραίτητο ηλεκτρισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν τα «Kόκκινα Φανάρια» του Πειραιά να ανάψουν και πάλι. Και το έκανε. Όχι μόνο για την νύχτα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2015, αλλά σίγουρα και για εκείνη.

«Χρόνια μες τη Τρούμπα μαγκίτης κι αλανιάρης, ρώτησε να μάθεις κι υστέρα να με πάρεις»
Μάρκος Βαμβακάρης 1905-1972.

Μια γειτονιά στην οποία η μουσική δημιουργήθηκε, παίχτηκε και ακούστηκε από τους ανθρώπους που έζησαν στον δρόμο για τον ίδιο το δρόμο. Η μουσική αυτή ποτίστηκε από την αύρα του λιμανιού και έγινε μια πενιά που μιλάει ακόμα και στην πιο σκληραγωγημένη καρδιά. Παλιά ήταν το ρεμπέτικο. Σήμερα είναι η indie. Είναι η alternative. Είναι η rap και είναι η soul. Αλλά όπως και στην τότε σκοτεινή φωτεινή εποχή του ρεμπέτικου, έτσι και σήμερα, ο κοινός γνώμονας είναι ένας. Η αλήθεια, ο πόνος, η απλότητα, η μουσική για τη μουσική και η καλοπέραση για την καλοπέραση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Πρόκειται για μια γειτονιά που καταφέρνει να χωρέσει στα στενά της τον Βαμβακάρη, τον Παγιουμτζή και τον Δελιά. Τους καταχωνιάζει στα πρώταπρώτα “γιαλάδικα” και με τα χρόνια, καταφέρνει να τους κάνει Ιστορία. Μια γειτονιά στην οποία λέξεις όπως η ελευθερία, η τέχνη και ο λαικός αστικός πολιτισμός είναι συνυφασμένες με την ίδια την ουσία της ζωής. Πέντε δρόμοι στους οποίους τα σπίτια με το κόκκινο φως έγιναν τραγούδι, έγιναν κινηματογράφος, έγιναν ορόσημο. Αυτό ήταν το λιμάνι.

Η ιδέα είναι η ίδια. Το πνεύμα είναι το ίδιο. Η φιλοσοφία κοινή. Η Τρούμπα γίνεται ξανά
το κέντρο του αστικού αυτού πολιτισμού που τόσο φαίνεται να αγαπάμε. Ενός πολιτισμού που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, στηρίζει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή, καταπολεμάει τον ρατσισμό απ’όπου αυτός και αν προέρχεται και δίνει το δικό της μήνυμα σε μία διασκέδαση που χωράει όλα αυτά, και άλλα τόσα.

Η Mahayana σας προσκαλεί για να γνωριστούμε, να πιούμε και να ανταλλάξουμε τις πρώτες μας ευχές, με μια υπόσχεση για το πιο καθαρό (ή αλλιώς βρώμικο) νυχτοπερπάτημα της Πρωτοχρονιάς. Από το Lola’s στο Troubar και πάλι πίσω. Red Light District New Years Eve 2015. Να είστε εκεί.

«Για την παλιά μου γειτονιά, είναι αυτή η πενιά. Για όλα τ' αλάνια πίσω απ' τα σίδερα. Για τον παππού μου τον ρεμπέτη, που 'χει αυτό το σέρτικο και για τα αλάνια που κρατάνε το ρεμπέτικο» In Memoriam to a free soul: Παύλος Φύσσας (Killah P) 1979-2013.

Info:

ΠΟΤΕ: 31.12.2014
ΩΡΑ: 22:00
ΠΟΥ: Τρούμπα, Λιμάνι-Πειραιάς.

Troubar, Φίλωνος 131, Τρούμπα.
Lola's Bar, 2ας Μεραρχίας 14, Τρούμπα.