Οι φωτογραφίες της χρονιάς από το National Geographic [photos]

29.12.2014
«Τα τελευταία δέκα χρόνια τα smartphones και τα κοινωνικά δίκτυα μας έχουν αλλάξει τελείως. Παρ όλο που αυτή η γυναίκα στεκόταν στο κέντρο ενός ασφυκτικά γεμάτου τραίνου, η λάμψη από το κινητό της ήταν σα να έλεγε στους ξένους γύρω της ότι δεν ήταν στην πραγματικότητα εκεί.

Ξέφυγε για λίγο από το «εδώ» και σερφάρει στο διαδίκτυο ελεύθερη σαν πεταλούδα. Η ύπαρξη μας δεν μένει πια στο παρόν στη φυσική της διάσταση. Είμαστε ελεύθεροι να τρέξουμε μακριά και θα το κάνουμε.»

Έτσι περιγράφει ο φωτογράφος Brian Yen τη φωτογραφίας του η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον καθιερωμένο, ετήσιο διαγωνισμό του National Geographic με τις καλύτερες εικόνες της χρονιάς και τραβήχτηκε σ' ένα τραίνο στο Χονγκ Κονγκ. Επιπλέον, ο Yen είναι πλουσιότερος κατά 10.000 δολάρια και θα ταξιδέψει μέχρι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας για να συμμετέχει σ' ένα μεγάλο φωτογραφικό σεμινάριο.

Ακολουθούν εξίσου ωραία στιγμιότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου που αποτυπώνουν συγκινητικές, σκληρές, αστείες και καθημερινές στιγμές ανθρώπων μπροστά από τους φακούς πολύ ταλαντούχων φωτογράφων. Δείτε τα κλικ που ξεχώρισαν παραπάνω.