"Προδομένες βασίλισσες" εισβάλλουν στο Μέγαρο

26.01.2015
Βασίλισσες, γυναίκες με χάρτινο στέμμα, διαγράφουν πορείες στον μουσικό χρόνο, τραγουδούν τον έρωτα και την προδοσία. Αυτές οι εγκαταλελειμμένες φιγούρες ‒η Μαρία Στιούαρτ, η Άννα Μπόλεϋν, η Αικατερίνη της Αραγονίας, η Μαρία Αντουανέτα, η Σεμίραμις, η Οκταβία, η Διδώ, η Κλεοπάτρα…‒, που παραμένουν ωστόσο ολόφωτες στον χάρτη της παγκόσμιας λυρικής δραματουργίας, γίνονται αφορμή για τη βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο «Προδομένες βασίλισσες-Έρωτες στα παρασκήνια» που φιλοξενείται, τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 20:30), στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Το ρεσιτάλ περιλαμβάνει αποσπάσματα από όπερες των Μοντεβέρντι, Πέρσελ, Χαίντελ, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι, Σαιν-Σανς και Καρρέρ που θα ερμηνεύσει η υψίφωνος Σοφία Κυανίδου. Θα την πλαισιώσουν ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και ο ηθοποιός Άγγελος Τριανταφύλλου, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα κειμένων που έχει επιλέξει η Ασπασία Θεοχάρη.

Τον καμβά της παράστασης «Προδομένες βασίλισσες» συνθέτουν ο έρωτας και η προδοσία. Επάνω σε αυτόν τον καμβά κινούνται οι ηρωίδες που ενέπνευσαν τους συνθέτες της βραδιάς να δημιουργήσουν μερικά από τα πλέον αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας λυρικής φιλολογίας. Γυναικείοι χαρακτήρες με βασιλικό αίμα, πιάνονται στο τραγικό δίχτυ του έρωτα και της προδοσίας και κάνουν τον θρήνο τους μουσική. Όμως, το παράπονο δεν είναι μόνο μουσικός λόγος. Είναι επίσης πεζός αλλά και ποιητικός λόγος. Έτσι, στο πρόγραμμα της βραδιάς, οι άριες συνυπάρχουν με σπαράγματα έμμετρου και πεζού λόγου, πλέκοντας έναν ιστό που αφορά τον ακροατή όλων των εποχών: γιατί το ανθρώπινο πάθος ανέκαθεν υπερέβαινε τα όρια της κοινωνικής σύμβασης.

INFO:

Πότε: Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, 8:30 μ.μ.

Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 16 € (Ζώνη Β΄) και 25 € (Ζώνη Α΄).

Ειδικές τιμές: 6 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 € (Πολύτεκνοι, 65+).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr