Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελένη Θεοφίλου [photos]

05.02.2015
Η Ελένη Θεοφίλου, που κάποιοι τη θυμόμαστε ως την αγαπημένη «δασκάλα» της θρυλικής σειράς της ασπρόμαυρης τηλεόρασης «Μεθοριακός σταθμός», άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών. Η Ελένη Θεοφίλου έπασχε από γεροντική άνοια.

Η ηθοποιός - σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso - μεταφέρθηκε πριν από τρεις μέρες στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ με αναπνευστικά προβλήματα, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή.

Υπήρξε μία από τις γοητευτικές πρωταγωνίστριες της μικρής και της μεγάλης οθόνης, και ήταν περιζήτητη στα περιοδικά της εποχής. Η μεγαλύτερη επιτυχία στην επαγγελματική πορεία της ήταν η τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός», που προβλήθηκε από το 1974 μέχρι το 1981 στην ΥΕΝΕΔ και στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Βάσο Αδριανό.

Υποδύθηκε τη δασκάλα, ρόλος που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό.

Είχε παίξει σε δεκάδες σειρές της τηλεόρασης («Ανθρωπάκος», «Λέσχη μυστηρίου», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» κ.α.), αλλά και σε πολλές ταινίες των δεκαετιών του 1960, του 1970 και του 1980 («Γκαρσονιέρα για δέκα», «Ο σεξοκυνηγός», «Η τύχη μου τρελάθηκε», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.α.).