TEDxAcademy: Τόλμησε να Ονειρευτείς

10.02.2015
Με θέμα «Τόλμησε να Ονειρευτείς» το TEDxAcademy δίνει το λόγο στους νέους και προσκαλεί άτομα ηλικίας 16-23 ετών από όλη την Ελλάδα να γίνουν ομιλητές στη φετινή διοργάνωση TEDxAcademyYouth.

Στις 28 Απριλίου 2015 στον «Ελληνικό Κόσμο» στην οδό Πειραιώς, ομιλητές από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν στους νέους για τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις πράξεις τους και τα επιτεύγματα τους και θα τους εμπνεύσουν να τολμήσουν να ονειρευτούν για να διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο.

Tο TEDxAcademy στέλνει ανοικτή πρόσκληση σε όσους νέους θέλουν να συμμετάσχουν ως ομιλητές και να μοιραστούν με το κοινό τα όνειρα τους για τον κόσμο και τους τρόπους με τους οποίους θα συμβάλλουν ώστε αυτός να γίνει καλύτερος, προάγοντας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική προσφορά. «Με αυτή τη διοργάνωση δίνουμε βήμα λόγου και μια πλατφόρμα διαλόγου στους νέους που θα γίνουν οι αυριανοί πολίτες και θα διαμορφώσουν το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό αύριο της Ελλάδας» σχολίασε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy Νίκη Συροπούλου.

H διαδικασία συμμετοχής είναι απλή, εύκολη και άμεση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το ακόλουθο link http://www.tedxacademy.com/youthparticipate για να υποβάλλουν συμμετοχή, στέλνοντας το video τους, εμπνευσμένοι από τον αυθορμητισμό τους, τα όνειρα και τις σκέψεις τους.

Όλες οι ομιλίες που θα σταλούν θα αξιολογηθούν από την ομάδα του TEDxAcademy με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

1. την ιδέα και τη σκέψη όσον αφόρα στην πρωτοτυπία, αλλά και στην ουσία της

2. την παρουσίαση του μηνύματος στο βίντεο σαν ομιλία

3. την τόλμη και την έμπνευση που δημιουργεί η ομιλία

4. το τελικό ή δυνητικό αποτέλεσμα της ιδέας

Στους νέους που θα επιλεγούν ως ομιλητές, το TEDxAcademy παρέχει προαιρετικά τη δωρεάν προετοιμασία για την ομιλία από εκπαιδευτή-ψυχολόγο, ειδικό σε θέματα παρουσίασης και public speaking. Επίσης, προκειμένου να συμμετέχουν νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση καλύπτει εξολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο TEDxAcademyYouth 2015 ως ομιλητής, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.tedxacademy.com, ενώ μπορείτε να δείτε το video για τη διοργάνωση κάνοντας κλικ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=CycavkRg81k

Λίγα λόγια για το TEDxAcademy

Το TEDxAcademy αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λειτουργεί με μια ομάδα εθελοντών υπό την αιγίδα του οργανισμού TED και με όραμα τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας.

Μείνετε σε επαφή

Facebook: www.facebook.com/TEDxAcademy

Blog: http://blog.tedxacademy.com

twitter: https://twitter.com/tedxacademy

flickr: http://www.flickr.com/photos/tedxacademy