10+1 προτάσεις για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου!

14.02.2015
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα είναι εκείνοι που αλλάζουν 10 χρώματα σε ένα λεπτό με την ιδέα και μόνο να γιορτάσουν τον πιο mainstream κύριο ανάμεσα στους Αγίους κάνοντας τα πάντα για να σαμποτάρουν το εορταστικό κλίμα.

Στο δεύτερο είναι η ροζ συμμορία των ερωτοχτυπημένων που οργανώνουν αρκετές μέρες πριν τι θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου ψάχνοντας κάτι πολύ ιδιαίτερο κι έχουνα αγκαλιά καρδούλες, σοκολατάκια και λουλούδια.

Οι παρακάτω επιλογές είναι για τους δεύτερους και αθεράπευτα ρομαντικούς groopies του Βαλεντίνου που θέλουν να ζήσουν την αγαπημένη τους γιορτή με τα όλα της. Σας αφιερώνουμε 11 προτάσεις (κλικάρετε στο λινκ για όλες τις λεπτομέρειες) γεμάτες μουσικές, παραστάσεις, ωραία φαγητά, αισθησιακούς χορούς, bazaars και...καλή διασκέδαση!

«Penny & The Swingin' Cats» - Live στο Tin Pan Alley

Πάρε το ταίρι σου και έλα για μια βραδιά ρετρό έρωτα! Οι «Penny & The Swingin' Cats» γιορτάζουν τον Βαλεντίνο στη σκηνή του Tin Pan Alley. Συντονισμένοι παράλληλα στο κλίμα των Αποκριών, μας υπόσχονται τα πιο τρελά, δυνατά, ρυθμικά live τους μέχρι στιγμής!

Οι αγαπημένες μας μουσικές γάτες δεν είναι πια μόνο swing και rock n’ roll, αλλά είναι πάντα ρετρό. Επτά επί σκηνής, με δύο κιθάρες στο κέντρο να σηκώνουν το βάρος και να δίνουν το στίγμα της μπάντας, ενίοτε και με … κόντρες, μία τρομπέτα, ένα τενόρο σαξόφωνο, ένα κοντραμπάσο, τύμπανα, ο Γιώργος Ζερβός, ανανεωμένος, δυναμικός αλλά πάντα rock n’ roll και η Πέννυ Μπαλτατζή, η leader ερμηνεύτρια του γκρουπ, λαμπερή και γοητευτική περισσότερο από ποτέ.

O Φοίβος Δεληβοριάς - Στο Passport

Για πιο σοβαρά ζευγάρια που θέλουν... βάθος και ποιότητα! O Φοίβος Δεληβοριάς καλεί τους φίλους και την ευρύτερη μουσική οικογένειά του στη σκηνή του Passport και είναι έτοιμος να τους κάνει μια μεγάλη - κι επώδυνη για αυτόν - αποκάλυψη: Είναι ο «Μπάσταρδος Γιος»!

Μετά από 25 χρόνια μουσικής αυτοβιογραφίας, ο τραγουδοποιός - παρέα με μια μπάντα 4 μουσικών που το DNA τους χάνεται στα βάθη του χρόνου - ανακατεύει τις ιστορίες του, τις επιρροές του, ρεμιξάρει τις αναμνήσεις του και μπασταρδεύει τον ήχο του για να φανεί πεντακάθαρη η – όποια - αλήθεια και να την γιορτάσουμε απροσποίητα.

Ο Γιάννης Χαρούλης στην Ακτή Πειραιώς

Αν υπάρχει ένας σύγχρονος τραγουδιστής / τραγουδοποιός που η φωνή του σε κάνει να ερωτεύεσαι αυτός είναι ο Γιάννης Χαρούλης, που ξεκινάει τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Αυθεντικός και μοναδικός, όπως πάντα, θα ερμηνεύσει με την δωρική φωνή του τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και μεγάλες στιγμές σπουδαίων δημιουργών που έχει αγαπήσει μέσα στα χρόνια. Η κρητική παράδοση έχει φυσικά την ιδιαίτερη της παρουσία στα live του Γιάννη Χαρούλη που την τιμά.

«Άντε και ξέχασα», «Μαγγανείες», «Ερωτόκριτος», «Ανεμόσκαλα», «Της λήθης το πηγάδι», «Έλα πάρε με», «Χειμωνανθός, «Μαύρη πεταλούδα», «Σύννεφα του γιαλού», «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», «Γράμμα»... μια συλλογή τραγουδιών για να διασκεδάσετε, να ξεσηκωθείτε να ταξιδέψετε!

Αγίου Βαλεντίνου με «τζαζιές» στο Gazarte

Το Gazarte γιορτάζει τη πιο ερωτική ημέρα του χρόνου με τις ερωτικές τζαζ ιστορίες του διακεκριμένου πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή στο live stage και ένα ρομαντικό love menu στο Cocktail-Restaurant που θα συνοδεύεται από ένα πάρτυ-ύμνο στον έρωτα με τους παραγωγούς του Pepper 96.6!

Από τον Frank Sinatra και τον Tony Bennett έως την Ella Fitzerald και την Billy Holiday, την Ημέρα των Ερωτευμένων το live stage του Gazarte σας προσκαλεί σε έναν βραδινό περίπατο στα πιο γνωστά τζαζ μονοπάτια του πλανήτη.

Ο Δημήτρης Καλαντζής και το κουαρτέτο του, συμπράττουν για πρώτη φορά με την κρυστάλλινη φωνή της Ειρήνης Κωνσταντινίδη και την αισθαντική ερμηνεία του Αδάμ Τσαρούχη και δημιουργούν ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα μας παρασύρει στη δίνη των πιο έντονων συναισθημάτων!

Την ίδια στιγμή, στο Cocktail-Restaurant, στον 1ο όροφο οι σεφ έχουν ετοιμάσει το πιο ρομαντικό δείπνο.

«Ήρθες και θα μείνεις»- Θέατρο Ιλίσια

Το έργο των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια που επέλεξε να μας παρουσιάσει φέτος ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ουσιαστικά μια σπαρταριστή ερωτική κωμωδία που αναμειγνύει την Τέχνη με τη ζωή και αντίστροφα, με τρόπο πρωτότυπο και απολαυστικό, καθώς η ζωή δανείζει υλικό στην Τέχνη και η Τέχνη του θεάτρου το κάνει παράσταση. Με φόντο την επεισοδιακή συνάντηση της άνεργης και… άφραγκης ηθοποιού Λώρα Μπλάου και του σκηνοθέτη και παραγωγού Βίτο Πινιόλι μία παραμονή Χριστουγέννων, ο θεατής βλέπει τις προσπάθειες της πρώτης αφενός μεν να επιβιώσει στο χώρο του θεάματος και να γράψει ένα δικό της θεατρικό, αφετέρου δε να «αποπλανήσει» και να ρίξει στα ερωτικά της δίχτυα τον Πινιόλι. Προσδοκά, δηλαδή, το θαύμα που θα τη σώσει, ή καλύτερα δύο θαύματα: κάποιον να ερωτευθεί και μια επιτυχία στην καριέρα της…

Ο Γρηγόρης Βαλτινός σκηνοθετεί το έργο αυτό απλά, χωρίς ιδιαίτερα τεχνάσματα και εκπλήξεις χαρίζοντάς μας μία εξόχως απολαυστική και διασκεδαστική δίωρη παράσταση, μία παράσταση που «κλέβει» το αυθόρμητο γέλιο του κοινού με τους διαρκείς λεκτικούς διαξιφισμούς των ηρώων του.

TIP: Θα εκπλαγείτε με τη Ζέτα Μακρυπούλια, με το κέφι, τη φρεσκάδα και την υποκριτική της δεινότητα.

"Μεγάλοι Δρόμοι"- θέατρο του Νέου Κόσμου (για τους χωρισμένους)

Δεν πρόκειται για μία ρομαντική ιστορία αγάπης που θα σε αφήσει αλώβητο και θα βγειτε αγκαλιά με το ταίρι σου χαμογελώντας αλλά όσοι έχουν χωρίσει πρόσφατα, ας μπουν στη σειρά μπροστά από το ταμείο.

Αφαιρετική αισθητική, ευρηματικές ιδέες με σκιές και συμβολισμούς , έξυπνο χιούμορ, Βασίλης Τσιτσάνης στα ηχεία. Η Ειρήνη Φαναριώτη που ανέλαβε τη σκηνοθεσία των «Μεγάλων Δρόμων», άφησε απέναντι μας το κείμενο, γυμνό χωρίς να το ντύσει με περιττά σκηνικά και υπερβολικές εξάρσεις κι έδωσε πολύ εύστοχα, έμφαση σε όσα κομμάτια εκτοξεύονται κατευθείαν στην καρδιά σου.

Μαζί με τους Άρη Λάσκο και Μυρτώ Γράψα αφηγούνται όσα συμβαίνουν στις σελίδες της Κιτσοπούλου αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους των ιστοριών, αποτελούν μια απόλυτα δεμένη ομάδα και πετυχαίνουν εσωτερικές και συγκινητικές ερμηνείες και μια πραγματικά, αληθινή επικοινωνία μεταξύ τους. Δεν υπερισχύει κανείς του άλλου, περνούν με μεγάλη άνεση από την κωμωδία στο δράμα κάνοντας αυτή τη διαδρομή στους γεμάτους μ' επικίνδυνες στροφές και γνώριμες οδούς, δρόμους τους , απολαυστική και σπαρακτική, από την αρχή ως το τέλος.

Αγιοβαλεντίνικο Meet Market- Τεχνόπολη

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Μeet Μarket σας περιμένει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στις 14 & 15 Φεβρουαρίου, στο κτίριο «Μηχανουργείο» και στο προαύλιο χώρο του, από τις 13.00 μέχρι τις 23.00!

Ελάτε να συναντήσετε 120 νέους και παλιούς συμμετέχοντες, μόνοι ή με παρέα, καθώς υπάρχει κάτι για όλους στη γιορτή αγάπης του Meet Market για τη δημιουργία!

Τη μουσική επένδυση του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνουν φυσικά οι djs του Μeet Μarket, ενώ δωράκια θα σας περιμένουν στο κεντρικό ταμείο, και παιχνίδια για παιδιά με την ομάδα Πανηγυράκι και τις Πυγολαμπίδες!

ONE LOVE
The Meet Market: Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά προϊόντα υγιεινής, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια.

Μαθήματα tango- Πολυχώρος Τέχνης EL GALPON

Η ομάδα του Tango Acropolis και του El Bandoneon, Luis & Έλενα Mestre, με σεβασμό και αγάπη στην Αργεντινή, τη γενέτειρα του tango, μας συστήνουν το νέο τους εγχείρημα, που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη χώρα του πάθους και του έρωτα.

Έχοντας ως στόχο τη διάδοση και τη γνωριμία με το Tango θα γίνουν δωρεάν μαθήματα για αρχάριους, ανοιχτά στο κοινό.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά το διάστημα 18 με 28 Φεβρουαρίου τις ώρες 19.00 - 20.00 στον καινούριο Πολυχώρο Τέχνης EL GALPON στο Βοτανικό. (Παγγαίου 6, Βοτανικός, έναντι μετρό Κεραμεικού)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στη γραμματεία του Ε.Α.Τ στο 210 347 9196 η 6947851017

Άγνωστες πτυχές του δικού μας Ελ Γκρέκο στο Μουσείο Μπενάκη

Οι πιο φιλότεχνοι ερωτευμένοι μπορούν να επιλέξουν κάτι πιο σίγουρο και… απόλυτα κλασικό. Άλλωστε μέσα σ΄έναν πίνακα, μπορεί να δει κάποιος την ομορφιά όλου του κόσμου και να βρει το νόημα της ζωής.

400 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και το μουσείο Μπενάκη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις/εκθέσεις που διοργανώνονται προς τιμήν του.

Στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου παρουσιάζεται η έκθεση «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο», ενώ στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς θα πραγματοποιηθούν η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης», καθώς και το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Ο Γκρέκο απ' την Κρήτη στη Βενετία, στη Ρώμη, στο Τολέδο».

Αγιοβαλεντίνικες εκπτώσεις στο Razzmatazz

Για τους shopahlic Βαλεντίνους, η σχεδιάστρια Σοφία Τσόπελα έχει τη λύση. Αυτό το ροζ Σάββατο, το ατελιές της θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 ως τις 19:00 για ένα πάρτυ εκπτώσεων σε όλα τα ρούχα.

Εν όψει αυτής της ΄'μεγάλης και παναθρώπινης'' γιορτής του Αγίου (εμχμ) Βαλεντίνου το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου το Razzmatazz Shop Athens αποφάσισε να κάνει ένα δώρο -έκπτωση στα κορίτσια, αλλά και στα αγόρια πανταχοθεν.

Από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 θα είναι ανοιχτό για όλους με πολλές εκτπώσεις. Όλες οι φούστες 15-30€, τα μπούστα 10€, τα vintage 10-25€, τα t-shirt 12€ και τα τοπ 20€! Τα αξεσουαρ με δαντελα 5-10€ Τα κοσμήματα με αλυσίδες 5-10€ και τα ρούχα με σατέν 20€! Και φυσικά σε όλη την σειρά Razzmatazz -50%.

Δείπνο στο ξενοδοχείο Semiramis και το εστιατόριο New Taste

Eπειδή όπως λεει και το κλισέ ρητό ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το Semiramis συμμάχησε με το εστιατόριο New Taste και έφτιαξαν μενού ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το Semiramis, το design ξενοδοχείο - σημείο αναφοράς των βορείων προαστίων και το εμβληματικό New Hotel στην Πλάκα, γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων, παρουσιάζοντας εκλεκτές γευστικές προτάσεις, μόνο για δυο!

Στις 14 Φεβρουαρίου, οι πλούσιες επιλογές των εστιατορίων εμπλουτίζονται με special St Valentine’s Day Menus, για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου στον εντυπωσιακό χώρο του Semiramis Restaurant ή στο εντυπωσιακό New Taste. Δροσερές σαλάτες, αγαπημένα πιάτα με θαλασσινά αλλά και κρέας και λαχταριστά γλυκά είναι οι προτάσεις των αγαπημένων εστιατορίων, για την πιο ερωτική βραδιά του χρόνου!

Για όσους αναζητούν να συνδυάσουν την αναγνωρισμένη εκλεκτή ποιότητα με την πιο πρωτότυπη ατμόσφαιρα, τα ξενοδοχεία Semiramis και New Hotel αποτελούν για ακόμα μια φορά τον ιδανικό προορισμό!