Την Ελληνίδα μάνα ευχαρίστησε ο Ντεσπλά παίρνοντας το Όσκαρ Μουσικής [vds]

23.02.2015
Ο γλυκύτατος και ταλαντούχος Ελληνογάλλος Αλεξάντρ Ντεσπλά κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την ταινία The Grand Budapest Hotel, ενώ είχε προταθεί στην ίδια κατηγορία και για την ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης».

Ήταν η 8η φορά στην καριέρα του που ο Ντεσπλά είχε προταθεί για το χρυσό αγαλματίδιο.

«Ένα Όσκαρ είναι ένα Όσκαρ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιβράβευση που μπορεί να ονειρευτεί ένας δημιουργός του κινηματογράφου. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα», δήλωσε ο 53χρονος Ντεσπλά από τα παρασκήνια, αφού έλαβε το βραβείο. Ίσως η πιο τρυφερή αφιέρωση όμως ήταν στην Greek mother όπως είπε, δηλαδή στην Ελληνίδα μητέρα του!

Εχει γράψει τη μουσική για τη «Βασίλισσα» και τη «Φιλομένα» του Στίβεν Φρίαρς, για την «Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» του Ντέιβιντ Φίντσερ, για δύο από τα «Χάρι Πότερ», για το «The Twilight Saga: New Moon», για την «Επιχείρηση: Argo» του Μπεν Αφλεκ, για το «Godzilla» και το «Unbroken».

Εκτός από το Οσκαρ, έχει βραβευθεί με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής για την ταινία «Βαμμένο πέπλο», καθώς και με δύο Γκράμι. Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά μένει στο Παρίσι και στο Λος Αντζελες, αλλά η Ελλάδα είναι μέσα στην ψυχή του και την επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία.

Άκουσε το "Moonshine" του Ντεσπλά, μια από τις συνθέσεις που έδωσαν το Όσκαρ Μουσικής για την ταινία The Grand Budapest Hotel...

Επιμ. Χ.Τ.