Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδίασε μπλούζα με την Μελίνα Μερκούρη! [photos]

24.04.2015
«Δεν μπορώ να ξεχάσω τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο μαύρο φόρεμά της στο “Ποτέ την Κυριακή”», εξομολογείται ο Γκοτιέ εκφράζοντας τον απεριόριστο θαυμασμό του για την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Και δεν έμεινε μόνο στη δήλωση. Επιπλεόν σχεδίασε μία συλλεκτική μαρινιέρα και ένα T-shirt για τους σκοπούς του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη αποδεικνύοντας πως όντως η Μελίνα συνεχίζει να εμπνέει ακόμη και σήμερα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκοτιέ επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλες ρίγες, της κλασικής μαρινιέρας του και να συνδυάσει πάνω τους το γέλιο και το στυλ της.

Έχοντας γνωρίσει από κοντά την Μελίνα, ο διάσημος σχεδιαστής αποδέχθηκε την πρόταση του Ιδρύματος για συνεργασία και σχεδίασε αφιλοκερδώς τα δύο συλλεκτικά κομμάτια, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα προς πώληση. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Οι μπλούζες θα πωλούνται στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11) στην Πλάκα, στο πωλητήριο και στο e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στην μπουτίκ Luisa στο Κολωνάκι. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατίθενται για τους σκοπούς του Ιδρύματος.