Eurovision: Καταποντίστηκε στην 19η θέση η Ελλάδα, θριάμβευσε η Σουηδία [photos+vds]

24.05.2015
Ο Σουηδός Måns Zelmerlöw με το κομμάτι «Heroes» επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την καθαρή πρωτιά στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision. Η 6η νίκη της Σουηδίας αναδρομικά στην ιστορία του διαγωνισμού! Δεύτερη χώρα η Ρωσία και τρίτη η Ιταλία απόψε. Η Ελλάδα στη 19η θέση. Η Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το One thing I should have done έμεινε στην 22η θέση.

Το απόλυτο φαβορί «Είμαστε οι Ήρωες της Εποχής μας αλλά χορεύουμε με δαίμονες στο μυαλό μας» – μια ψηφιακή πανδαισία, ένα σχόλιο για το bullying και την κρυφή δύναμη που ξεκινάει από την καρδιά και μας κάνει … ήρωες, του εαυτού μας. Φωνή, εμφάνιση, κόνσεπτ, η Σουηδία τα είχε όλα, και πήρε την πρωτιά!

«Να αγαπάμε αυτό που είμαστε, δεν έχει σημασία ποιον αγαπάμε ή σε τι πιστεύουμε, είμαστε όλοι ήρωες» μάς είπε σηκώνοντας το πρώτο βραβείο!

Η Ελλάδα έδωσε το 10άρι της στην Κύπρο, ενώ 12 βαθμούς έδωσε η Ελλάδα στην Ιταλία. Δέκα βαθμούς έδωσε η Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ η Κύπρος της έδωσε 8.

Η πρώτη δεκάδα:

1. Σουηδία (συγκέντρωσε 365 βαθμούς)
2. Ρωσία (δεύτερη με 303 βαθμούς)
3. Ιταλία (τρίτη με 292 βαθμούς)
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία (τιμητική συμμετοχή για τα 60 χρόνια του διαγωνισμού)
6. Λετονία
7. Εσθονία
8. Νορβηγία
9. Ισραήλ
10. Σερβία


Η Μαρία Έλενα Κυριάκου, ενώ έκανε μια καλή εμφάνιση, δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τους Ευρωπαίους - τερμάτισε στην 19η θέση!

Λίγα λόγια για τον νικητή...

Ο τραγουδιστής λέγεται ότι ερμήνευσε το «Heroes» αφιερωμένο στο... bullying που βίωσε κατά την παιδική του ηλικία. Όσο για το «ανθρωπάκι» που ήταν μαζί του στην σκηνή συμβόλιζε τον εαυτό του όταν σε παιδική ηλικία τον τρομοκρατούσε ένα παιδί από την παρέα του.

Ο 28χρονος τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής, Måns Zelmerlöw - που έχει συμμετάσχει στο σουηδικό Idol - επιλέχθηκε από τους Σουηδούς έπειτα από τον διαγωνισμό που έγινε και κράτησε αρκετές μέρες. Στο παρελθόν είχε δηλώσει κι άλλες φορές συμμετοχή για να εκπροσωπήσει την Σουηδία στην Eurovision.

Η συμμετοχή του στη Eurovision με αυτό το ψηφιακό διαδραστικό σόου ήταν αμφίβολη, αφού δεν ήταν σίγουρο ότι θα επιτραπεί από τους κανονισμούς του διαγωνισμού. Επίσης, το κομμάτι θεωρήθηκε σχεδόν αντιγραφή του ‘Lovers on the Sun,’ του David Guetta. Τελικά τίποτε από αυτά δεν τον εμπόδισε να ανέβει στη σκηνή και να πάρει την πρώτη θέση!