Art - Athina με σημαντιντές αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό

06.06.2015
Ιδανική ημέρα για λίγη τέχνη επί ελληνικού εδάφους! Ξεκίνησε η επετειακή 20η διοργάνωση της Art-Athina στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo). Το σπουδαιότερο εικαστικό γεγονός στη χώρα μας θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου.

Η Art-Athina - Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, που φέτος έχει εορταστικό χαρακτήρα, θεσμοθετήθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και διοργανώνεται από την εταιρεία EuroΜare με Γενικό Διευθυντή τον Αλέξη Κανιάρη, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στυλοβάτης του θεσμού, είναι οι αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες με την αδιάλειπτη παρουσία τους στη διοργάνωση περιγράφουν καίρια το χαρακτήρα αλλά και τις κατευθύνσεις των εικαστικών παγκοσμίως. Στην επισκόπηση του κόσμου της σύγχρονης τέχνης στην φετινή επετειακή Art-Athina συμβάλει το πολυδιάστατο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο σκιαγραφεί το εικαστικό αποτύπωμα της εποχής μας.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση επιδραστικών πολιτιστικών φορέων (μουσεία και ιδρύματα, καλλιτεχνικές εκδόσεις και media) συνεισφέρει στη συνολική αποτίμηση της εικόνας της εικαστικής σκηνής. Η«Art-Athina 2015» ανοίγει Πέμπτη 4 Ιουνίου, με Preview για τους VIP προσκεκλημένους της.

Τα εγκαίνια της 20ης Art-Athina θα τελεστούν Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 21.00 μέχρι και τις 23.00. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

Τιμώμενος Συλλέκτης” της επετειακής “Art-Athina 2015” είναι ο κ. Δάκης Ιωάννου, που συμμετέχει με την παρουσίαση της εξαιρετικής εγκατάστασης του εικαστικού Νίκου Nαυρίδη με τίτλο “Αναπνοή”, η οποία παρουσιάστηκε στην Biennale της Βενετίας το 2005.

Η “Art-Athina”, το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός της χώρας, που μετρά φέτος 20 διοργανώσεις, έχει καταφέρει να εδραιώσει τον ρόλο της ως σημαντική ευρωπαϊκή περιφερειακή έκθεση και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μία ιστορική, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονη διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Αξιοσημείωτη είναι η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών με κορυφαία την περσινή “Art-Athina”, όπου 35.000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι της διοργάνωσης (έναντι 18.000 τα προηγούμενα χρόνια). Επιδίωξη της φετινής διοργάνωσης είναι η προσέλευση να ξεπεράσει το όριο των 40.000 επισκεπτών.

Info:

Art-Athina 2015

4 - 7 Ιουνίου 2015

Γήπεδο TaeKwonDo (Κλειστό Π. Φαλήρου)