Μια τελευταία ματιά στα "Καταφύγια μνήμης" της Κωνσταντίνας Κουμπούλη

15.10.2015
Όσοι είστε το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ρίξτε μια τελευταία ματιά στην έκθεση της Κωνσταντίνας Κουμπούλη “Καταφύγια μνήμης”, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Αthens Photo Festival 2015 με τον γενικό τίτλο “Reframe Memory”.

Η Ντίνα Κουμπούλη δείχνει τη νέα της φωτογραφική ενότητα "ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΝΗΜΗΣ Παιδί και παιχνίδι στην κατοχή και την μεταπολεμική Ελλάδα"

Το ασφαλέστερο καταφύγιο της μνήμης είναι η παιδική ηλικία.
Το προσφιλέστερο τεκμήριο της παιδικής ηλικίας είναι το παιχνίδι.
Στην εποχή της αφθονίας τα παιχνίδια είναι πολλά, συνήθως παράγονται μαζικά και υπακούουν σε μόδες και διαφημιστικά πρότυπα.
Σε περιόδους στέρησης, οικονομικών πιέσεων, ένδειας, είναι λίγα, πολύ συχνά χειροποίητα, κάποιες φορές είναι φτιαγμένα με ευτελή υλικά και με μινιμαλιστικούς τρόπουςκαι έχουν μια μοναδικότητα που εντυπώνεται στην παιδική ψυχή.

Οι άνθρωποι αυτοί, άντρες και γυναίκες, ανοίγουν σήμερα το παράθυρο σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή κερδιζόταν στο πύρινο έδαφος της πραγματικότητας, με αγώνα αλλά και με δημιουργική φαντασία.
Τις εικόνες αυτές, όπως τις δημιούργησε η στέρηση και όπως τις ανασυνθέτει η ανάμνηση, επέλεξε η Ντίνα Κουμπούλη να αναδείξει σ' αυτό τον κύκλο φωτογραφιών.

INFO:
Αίθουσα τέχνης Αγκάθι-Kartalos, Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, Πλ. Αμερικής - Τηλ: 210 8640250