Κώστας Τσόκλης: 85 χρόνια ζωής και δημιουργίας στο ΜΜΑ [vds]

02.11.2015
Στις 6 Νοεμβρίου 2015 το Μegaron Plus τιμά τα 85 χρόνια ζωής και δημιουργίας του Κώστα Τσόκλη, με μια εκδήλωση στην αίθουσα «Banquet». Ο καλλιτέχνης θα συνομιλήσει με τον Θανάση Λάλα ενώπιον του κοινού, για «Το Τι, το Πώς, και το Γιατί της δημιουργίας».

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη παρουσιάζουν την έκθεση - αφιέρωμα για τα 85 χρόνια ζωής του Κώστα Τσόκλη, με τίτλο «Στοιχεία δημιουργίας πιθανών αριστουργημάτων».

Γραμμές, χρώματα, σχήματα και σκέψεις, (συμπεράσματα ζωής και τέχνης), προτείνει ο Κώστας Τσόκλης ως στοιχεία απαραίτητα για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων. Ο πάντα ανήσυχος καλλιτέχνης, αντί να ανατρέξει στην προηγούμενη δουλειά του, για να εικονογραφήσει την τιμητική αυτή επέτειο, δημιούργησε 85 νέα έργα, τα οποία συνθέτουν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον.

Η ζωγραφική και ο «εικονοποιημένος» λόγος καθιστούν το καθένα από τα 85 έργα μια ξεχωριστή εξομολόγηση ζωής και δημιουργίας αλλά συγχρόνως και ένα αναπόσπαστο μέρος μιας ενότητας.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης (Νέος Εκθεσιακός Χώρος, 7 μ.μ.) ο Κώστας Τσόκλης θα συνομιλήσει με τον Θανάση Λάλα στην Αίθουσα Banquet, αναλύοντας φράσεις-συμπεράσματα ζωής και τέχνης, αναπόσπαστο κομμάτι των 85 νέων έργων που δημιούργησε ειδικά την τιμητική αυτή επέτειο: ο λόγος ανάγεται σε εικόνα και η εικόνα σε εξομολόγηση…

Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στις 7:00 μ. μ. και η συζήτηση ξεκινά στις 8:30 μ.μ. Οι φίλοι του καλλιτέχνη καλούνται να προσέλθουν εγκαίρως, ώστε να έχουν τον χρόνο να δουν τα έργα με την άνεσή τους, αφού το φιλοσοφικό περιεχόμενό τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ομιλία.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη, ενώ για την ομιλία η είσοδος θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 18:30 μ.μ. Η έκθεση είναι παραγωγή του Δημοτικού Μουσείου «Κώστα Τσόκλη» της Τήνου και θα φιλοξενείται από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι την 10/1/2016.

Info:

Νέος Εκθεσιακός Χώρος (επάνω επίπεδο)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. (ξεναγήσεις)
Τρίτη – Κυριακή: 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 17/11, 24/12, 31/12/2015 και 1,2,3/1/2016.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333,
www.megaron.gr