Σοκαρισμένοι οι U2: Πήγαν στο Μπατακλάν και άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων

16.11.2015
«Παρακολουθούσαμε σοκαρισμένοι τα γεγονότα στο Παρίσι και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε συντετριμμένοι για όλες αυτές τις ζωές που χάθηκαν στη συναυλία των Eagles of Death Metal. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την μπάντα και τους φαν τους. Και ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι όλοι οι φαν μας στο Παρίσι είναι ασφαλείς.»

Αυτά είπαν με δήλωσή τους τα μέλη των U2, που ακύρωσαν τις δύο τελευταίες συναυλίες που θα έδιναν στο πλαίσιο της παγκόσμιας iNNOCENCE + eXPERIENCE περιοδείας τους. Η Αρένα του Bercy, όπου θα τραγουδούσαν βρίσκεται μόνο πέντε χιλιόμετρα μακριά από το θέατρο Bataclan, όπου το βράδυ της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους 89 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, στην επίθεση που εξαπέλυσαν τρεις βαριά οπλισμένοι ισλαμιστές.


Ο Μπόνο και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν συντετριμμένοι στις εκδηλώσεις με τις οποίες οι Παριζιάνοι αποτίουν φόρο τιμής σε όσους τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους σε ένα τόπο απόλαυσης και χαράς, σε έναν από τους εμβληματικούς συναυλιακούς χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σιωπηλοί, κρατώντας λουλούδια στα χέρια έφτασαν στο αυτοσχέδιο μνημείο από κεριά λουλούδια και κάρτες που έχει στηθεί έξω από το θέατρο, στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης, δυνατό όσο και η μουσική τους.